美容扮靚

跳至

首頁
12345...48

尾頁

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-4 07:23
臉有曬黑嗎?

面我試緊呢支Za,不過有用防曬傘,年紀大咗唔敢下下直接拎塊面試。

試用裝1支仔得3.5ml太少,試得唔真。¥18/2支比買正裝貴!好耐無遇到試用裝比正裝貴,諗住買支正裝試真啲。
attach0/tmp/phpi96VaN

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-4 07:21
甚麼更好的修復產品?

呢3個都可以侵入性醫美項目之後用
1.bioderma再生水
2.endocare sca40
3.alastin inhance post-injection serum
attach0/tmp/phpnDriEZ

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-4 07:20
我買了深藍射頻年卡,也是低能量+長時間,每2星期做1次,3、4個月開始有效果。

既然文獻也說有效果,我明 ...

我睇返上個帖,你嗰深藍射頻年卡係醫生同護士都有操作。但係內地規定公立醫院護士唔可以操作光電儀器,你要考慮清楚再買。

本來係了解美迪邁過程中覺得射頻嗰部份唔錯,機又比較新,都有諗過叫我媽去做。當時我心儀一間貴價私營連鎖醫美診所,有10次套票,講明由護士操作。

然後我問返美迪邁,係就係射頻有護士認證,但無名單可查,明顯有問題先唔公開。
attach0/tmp/php0A8jFB

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 10:03
Manning 今日好多防曬都做買一送一呀

多謝報料,我要買sunplay小粉瓶!

你係amour打pico效果好嗎?
attach0/tmp/php7NJsil

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 10:38
我想搵紫色防曬,請問呢枝防曬力如同?

Allie 其實 ok, 不過想試下其他。thx

我睇完防曬劑組合同濃度就唔係幾放心防曬力啦,除非只要調色效果,另外會加搽其他防曬霜。
attach0/tmp/phpX3pfF0

珍珠宮

fundfund 發表於 23-8-3 15:44
呢隻好用嗎?

mad hippie face cream、eye cream、aha exfoliating peel呢3個我會長期回購,性價比好高!

mad hippie價錢完全無壓力,想分多少少護膚預算去做醫美都平衡到。就算我可以用到retinol 0.5,做醫美期間轉用主打peptides嘅mad hippie,點都安全啲方便啲。

不過我都有新眼霜目標,各用過5g,等好價回購正裝中。
attach0/tmp/php1mk0uj

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 10:46
我系 amour 前後打左三次
第一次trial ,能量unknown, 即時同之後無乜分別。

amour你係揀醫生定治療師打picoway?

你2次正式打嘅能量係正常範圍內下限,要打高啲能量都要膚色偏浅同埋當時無黑色素活躍。

珍珠宮

回覆樓主:

呢個星期有買京東自營柴火大院花生、紅豆、綠豆、黃豆嘅快手申請价保,我未收貨都退咗差價俾我!

樂富UNY內嘅$12蚊店已經無咗,不過UNY樓上有living plaza by aeon。
attach0/tmp/phpEN84Gb
attach1/tmp/phpv5ngWS
attach2/tmp/phpWaRvbA
attach3/tmp/phpvKsTqh

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 16:17
伸手黨問下 甘有無防曬力夠而又係紫色既推介?(我會補擦的)
Thanks
...

紫色防曬霜我要問下組員先,我上半年唯一化妝品係makehappyskin防曬霜。

你嘅夠防曬係要去到咩程度?

珍珠宮

fundfund 發表於 23-8-3 16:26
家用射頻機得唔得?家用機係低能量+長時間

唔好以為家用機好安全可以隨便用,出事嘅例子都好多,多到內地要立法規管。
attach0/tmp/phpUcCCd2
attach1/tmp/phpt3HIzV
attach2/tmp/phpGSUTVO

珍珠宮

回覆樓主:

十幾年前,深藍射頻論文已經係7~14日做1次先出效果。

陈建佑. 射频治疗仪用于面部年轻化治疗的临床研究. 硕士论文. 浙江大学. 2010.
attach0/tmp/phpqTmNBg
attach1/tmp/phpW62bXT

珍珠宮

回覆樓主:

我今年又對左旋C多返興趣,就快用完1支pura d'or c20。大概用2個月多少少,顏色淺黃好OK。

執嘢發現有支atorrege ad+ c5,大小姐好似無意思想用,咁我就帶走。係內地無冷藏條件,用乙基vc更加保證效果。
attach0/tmp/phpSILLDg
attach1/tmp/phpZwfgtD

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:15
Pura我有一支,未用過, 我用開vichy, 就用完想回購, 但淘寶無得買,唔知係唔係改包裝定改配方所以無得買 ...

vichy c15已經改完包裝,成分就無大變動,香港都上市好耐啦!新包裝份量由10ml加到20ml,價錢就平咗好多。

我年初係廣州用過1支新版vichy c15,仲係幾油潤下。今年我完全係油肌,無冷氣環境夏天肯定用唔到,所以先打pura d'or c20主意,的確比較清爽。

價錢、質地相差好大,直接比較唔公平。

追求效果就vichy c15,內地普遍認同係skinceuticals cef 平價代替。

想膚感好啲同性價比高啲就pura d'or,都保證到左旋C基本效果,份量大到搽埋手腳都唔肉赤。
attach0/tmp/phpuwq5PS
attach1/tmp/phpxHbGzy

MICLOH168    發表於 23-8-6 22:17

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:38
我覺得里間野影到做完即時效果太誇張, 我就唔係好信, 不過見朋友(剛剛認識唔耐嘅朋友)好想買就唔方便比 ...

香港醫美呢方面法律規管唔完善,連專業機都未搞掂。仲自己買不知名家用機,無其他用家經驗/教訓可以參考,信曬賣家,我擔心有意外多過無效果。

前後效果無論圖片/視頻都好容易造假,小紅書有好多例子。呢個係惡性循環,買家唔理性求快,賣家無道德求利。

珍珠宮

回覆樓主:

蒲公英圖案一眼吸引到我,又話有2層防曬黑膠,加上自動傘價錢都超平,就買咗。

收貨就比較失望,防曬塗層好薄,唔係好曬情況下已經好清楚見到外面圖案。開傘方便,收傘要好用力,真係落雨拎出街用唔方便。

我一次都無係好天用過,落雨當雨傘用,或者好似今日下午咁見陽光曬到入屋放係窗口擋下。

傘本身好實正,對得住價錢。
attach0/tmp/phpmg7MzM
attach1/tmp/phpL4YoZg
attach2/tmp/phpugD5oL

珍珠宮

回覆樓主:

其中一個我真愛嘅化妝品牌media出咗新系列media luxe,萬寧網店有。

上次去九龍城廣場aeon,又見到sasa有一大個media luxe貨架,仲有間真維斯!
attach0/tmp/phpgn2YE4
attach1/tmp/php15yiIf
attach2/tmp/php0c6ILq

珍珠宮

BHT 發表於 23-8-2 20:10
妳回來了,真好

我返內地半年,去好幾個地方,感覺樣樣好新鮮。不過估唔到只係離開香港半年,返港一樣咁新鮮!

你仲有無係京東買anessa baby sunscreen?

我見anessa京东自營日期2025.10,比淘寶anessa官旗嘅2027.09相差成2年。

珍珠宮

!PO 發表於 23-8-3 09:36
Welcome back !

你覺得香港買拼多多麻煩嗎?
我成日見拼多多價錢比淘寶平好多,好心動。

珍珠宮

回覆樓主:

mad hippie face cream 換咗新包裝,amazon已經賣緊新包裝,iherb仲有77件舊包裝。

因為有一定滋潤度,無冷氣我未咁快用到度住,可以等iherb上架新包裝再買。
attach0/tmp/phpY77dPS
attach1/tmp/phpkFpiFW
attach2/tmp/phpAmIqv0

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-6 20:58
茶還是那麼留意日本生產的護膚品,是繼續用嗎?

其實價錢原因我之前幾年逐漸同我媽轉用國貨,唔用日本產護膚品無好大影響。唯一係防曬霜麻煩啲,國貨未完全代替到。

大小姐就十五十六,想用又驚,見我開咗支atorrege ad c5佢今朝都有搽。
attach0/tmp/phpBUbDQ2

首頁
12345...48

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊