嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...18

尾頁

大宅

回覆 vodkab 的帖子

係呀!可以食又可以搽㗎!

禁止訪問

大宅

我個囡都嚴重濕疹都係用椰子油,對頭皮就好work,身就唔係幾得,但都好過冇,如果要來食都好有益的,另外係iherb買平好多1.6L USD28.X

http://www.iherb.com/Nutiva-Orga ... 54-fl-oz-1-6-L/7311

如果第一次order用我個referral code :HIM937 有得扣USD5.0

大宅

我囝囝係兩個月BB,我今日都嘗試搽椰子油在他面上。現在覺得佢d濕疹冇咁紅,明天會再搽一次。

別墅

回覆:BarbieChowchow 的帖子

我都試試先

大宅

我都係買這隻牌子

大宅

回覆:用椰子油醫濕疹

巿面邊到買,同埋放係邊類?有相可以睇下巿面係咩牌子嗎?

男爵府

我琴晚開始幫個仔搽,搽完仲紅多左係米正常架?

別墅

引用:我琴晚開始幫個仔搽,搽完仲紅多左係米正常

原帖由 TVb08 於 12-04-08 發表
我琴晚開始幫個仔搽,搽完仲紅多左係米正常架?
同妳一樣

大宅

TVb08 & manfai2007:

可能同我個仔一樣反應:

"好多人話一用就見效, 我個仔無咁好彩, 第一次搽完, 塊面仔紅晒, 同埋腫咗! 不過就無裂, 無出水... 搽完比未搽嚴重... 個心都驚一驚, 唔知仔仔係唔係對椰子油敏感... 不過我都繼續搽, 因為我試過將椰子油搽落佢手臂同埋頸, 都完全無紅... 而且有d人話椰子油會迫d毒/真菌出嚟, 所以個情況會好似嚴重咗, 但其實只不過係殺菌既過程, 要堅持..."

你地有無搽係手臂或頸,試下係唔係對椰子油敏感(雖然好罕見)?無紅既話可能係迫緊d毒出嚟,依家殺緊菌!因為我地之前搽類固醇只係壓住d菌,所以如果一翻發就會一次比一次嚴重!

大宅

我都係city super買左,今日try下先!
有媽媽這話南非國寶茶都ok,我都買左!

Orv  請問你係邊間citysuper貫的? 謝~  發表於 12-4-12 14:53

大宅

我係cityspuer買,囝囝搽了三次,沒有咁紅,近咀邊濕疹好左少少。

Orv  請問你係邊間citysuper貫的? 謝~  發表於 12-4-12 14:53

男爵府

回覆 bbjunior 的帖子

今天全身塗coconut oil, 發覺個身出現一撻撻紅及乾, 是否正常定殺菌中, 還紅多咗....是否要堅持下去繼續塗??????

大宅

如果試新嘢, 最好先試一小部份, 唔好一次過全身搽晒, 試了0個小部份無紅才繼續其他部份, 希望小朋友快0的好啦!

複式洋房

請問冷榨是否即有機初榨,我在citysuper 找不到。只找到有機。是否一樣但價錢不同,要210

大宅

好多謝你O既分享~~
我阿囡都有呢個問題,你之前O既方法我都試過,又係暫時性,不能根治.....我千萬個唔想搽類固醇.....但見佢成日痕到訓唔到,好心痛.....
等我去買枝椰子油試下先~~~THANKS SO MUCH 呀~~~

另外,我頭先睇雜誌見到有個廣告,話有盒叫"紫雲膏"O既嘢醫濕疹,係中藥黎O既,請問有冇媽咪試過呢???

大宅

回覆 ching_tsc 的帖子

我個仔當初都係一搽就紅,仲腫埋!我試過佢唔係對椰子油敏感,而且我見website都有人有類似既情況,亦被建議繼續搽用,於是我都堅持。當然我都有擔心,不過我見係天然野,又唔係敏感,咪繼續囉!
如果太乾,你試下搽埋你平時用開既cream吖!我同阿仔搽physixxxx cream加椰子油,效果都好好!

大宅

回覆 ivy2011elvis 的帖子

我同樓上manfai2007買果樽一樣,係有機冷榨。

男爵府

bbjunior 發表於 12-4-8 22:55
回覆 ivy2011elvis 的帖子

我同樓上manfai2007買果樽一樣,係有機冷榨。

請問CITYXXXXX 放在那個位置? 食用油還是護膚位置?
TKS!

男爵府

我個仔驗過血對椰子冇過敏,所以我決定試多幾日睇下情況會唔會同樓主一樣慢慢好轉,我個仔d濕疹係手同腳,所以我都係搽手腳,今日都係好紅,希望明天會好轉!

首頁
12345...18

尾頁

跳至