美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

谢谢。我110想减10….因我吾高! 通常10磅要几个月同要几钱嫁?

原帖由 SAM女 於 10-8-25 10:38 發表
係有8折架......我pm左個no#比你喇....你看看啦!

你要減多少? 加油呀!!

洋房

有無姊妹可以講解下營匯的plan係點work out 呀, 係米跟米記咁要吃餐包, 同join 個d exercise class?

因為我都幾有意想join營匯, 同埋有無人可以 pm 個membership no. 我呀~ thanks

別墅

回覆 1# phyk888 的文章

member no. TW0902037

別墅

原帖由 MonMonLam 於 10-8-25 13:14 發表

你見邊個呀? 食 d 乜餐呀? 有無做運動?
我見果位姓黎,最重要都係自己聽營養師話,講真!我真係好怕做運動,但鍾意行山,同班fd邊行邊傾計邊欣賞風景,都幾寫意架!

複式洋房

係咩.....我成日都以為係有8折tim....但唔緊要啦, 學到野又減到肥, 就ok啦...

你係咪找myxxx呀?? 佢好好人, 最初我覺得佢講得好簡單, 但原來佢真係可以喺日常生活中比都好多知識我, 記得問佢多d野!! 可以學多d野.....

係呢? 你開始左一段時間, 你覺得點ar?? 最初應該係幾relax架wor....3餐好正常, 你習慣嗎?

加油ar!

原帖由 MonMonLam 於 10-8-25 13:12 發表

我用左, 係得 9 折咋....

複式洋房

姓黎係咪果個男人ar? 我都try過佢1堂.....

原帖由 amycook 於 10-8-26 11:46 發表
我見果位姓黎,最重要都係自己聽營養師話,講真!我真係好怕做運動,但鍾意行山,同班fd邊行邊傾計邊欣賞風景,都幾寫意架!

男爵府

原帖由 SAM女 於 10-8-26 12:42 發表
係咩.....我成日都以為係有8折tim....但唔緊要啦, 學到野又減到肥, 就ok啦...

你係咪找myxxx呀?? 佢好好人, 最初我覺得佢講得好簡單, 但原來佢真係可以喺日常生活中比都好多知識我, 記得問佢多d野!! 可以學多d野... ...

我個日都聽唔切又記唔切, 佢同我講既時候就明白,
之後就... 而且佢好似幾趕... hehe, 下次都係抄低至得...
其實我都唔知要問乜, 所以佢問我有無問題, 我話無....
想請教下, 要問 d 乜呢, 可以學多 d 呀.... tks.

我覺得都幾肚餓 (唔知係咪心理作用)....

複式洋房

你唔洗理佢, 佢講野快未必係趕......

你可以問出去點選食物, 其實有時出街想買一d有營養標籤的食物你都可能唔識選, 你同佢講, 問下佢個fat同埋糖點先為之高等等...你可以食d咩....
如果有時你想食一d食物, 你都可以問佢食唔食得?!
同埋問佢有咩零食可以買, 佢就會比個list你架喇....

遲下冬天hot pot, 叫佢比個hot pot食物單你都有架....

但慢慢來, 逐d逐d問, 喺生活細節上諗下有咩健康常識, 有咩食得!! 我都係問問下先知原來"魚肉燒賣"都係一d垃圾食物來ga!

一齊交流下啦....喺個course度你慢慢會發現有好多野學到架喇!! 加油ar!!

你肚餓可能冇得食零食....同埋熱量吸收少左, 快肚餓左....慢慢就慣了.....

原帖由 MonMonLam 於 10-8-26 17:24 發表

我個日都聽唔切又記唔切, 佢同我講既時候就明白,
之後就... 而且佢好似幾趕... hehe, 下次都係抄低至得...
其實我都唔知要問乜, 所以佢問我有無問題, 我話無....
想請教下, 要問 d 乜呢, 可以學多 d 呀.... tks.
...

男爵府

原帖由 SAM女 於 10-8-27 10:11 發表
你唔洗理佢, 佢講野快未必係趕......

你可以問出去點選食物, 其實有時出街想買一d有營養標籤的食物你都可能唔識選, 你同佢講, 問下佢個fat同埋糖點先為之高等等...你可以食d咩....
如果有時你想食一d食物, 你都可以 ...

真係唔該晒.... 你 d 問題幾好呀, 我都唔識問....
甘想問下.... 你平時食 d 乜呀?

我就四日輕左 4 lbs 啦.... 証明我脂肪真係好高啊....

複式洋房

好勁wor你......你的潛質真係好高呀.....hahahaha!!

lunch+dinner, 殼類, 我會食紅米, 粉c, 烏冬, 因為返工會方便d, 肉有時會買新鮮肉炒菜, 有時lazy就食火腿....(肉係限量的), 份量按個人須要, 佢會教你的~~
有時特別佢會叫我食紅腰豆/茄汁豆...

早餐來來去去都係cereal/麥包+奶, 因為佢知我係一個lazy人, 以簡單為主.....hehehe

佢有時有d食譜ga, 如果你like cooking, 你問佢攞啦~~

你好勁ar, 甘快有4磅, 我都要努力呀.....

原帖由 MonMonLam 於 10-8-27 16:05 發表

真係唔該晒.... 你 d 問題幾好呀, 我都唔識問....
甘想問下.... 你平時食 d 乜呀?

我就四日輕左 4 lbs 啦.... 証明我脂肪真係好高啊....

別墅

原帖由 SAM女 於 10-8-26 12:44 發表
姓黎係咪果個男人ar? 我都try過佢1堂.....
唔係男人,佢係女人黎架,女人見女人方便d!

男爵府

原帖由 SAM女 於 10-8-27 18:07 發表
好勁wor你......你的潛質真係好高呀.....hahahaha!!

lunch+dinner, 殼類, 我會食紅米, 粉c, 烏冬, 因為返工會方便d, 肉有時會買新鮮肉炒菜, 有時lazy就食火腿....(肉係限量的), 份量按個人須要, 佢會教你的~~
有時 ...

但係我 2 日無上落啦.... 可能頭兩日食得少所以容易落...
死啦... 因為肚餓, 所以我晚餐食多左 d.... 早兩晚直頭
係我覺得好好好肚餓, 一返到屋企即時食左半個曼頭
至開餐食飯呀.... 夜晚若果只得一份菜一小份肉 &
半碗白飯, 好似幾少, 甘你呢?

係呢, 烏冬係咪只可以煮湯, 唔可以炒架?

男爵府

原帖由 amycook 於 10-8-28 12:03 發表
唔係男人,佢係女人黎架,女人見女人方便d!

甘你覺得佢點呀, 好嗎? 你近排又點呀? 有無進步呀?

唉, 又到 lunch 時間, 唔知點解而家好準時就肚餓,
(未夠鐘都已經餓), 所以而家偷食緊脫脂奶 + 麥片呀....

別墅

原帖由 MonMonLam 於 10-8-28 12:34 發表

甘你覺得佢點呀, 好嗎? 你近排又點呀? 有無進步呀?

唉, 又到 lunch 時間, 唔知點解而家好準時就肚餓,
(未夠鐘都已經餓), 所以而家偷食緊脫脂奶 + 麥片呀.... ...
佢唔錯架,呢幾日都無物上落,因為營養師話,體重唔會一直係咁跌,會有一論停下,只要keep住跟餐單就無問題架啦!

別墅

比d心機呀!姊姊們!

複式洋房

各位姐妹,我今日我同細妹一齊參加左喇!
終於的起心肝去左!
9月1號上第一堂。。。好緊張呀!

原帖由 amycook 於 10-8-30 16:23 發表
比d心機呀!姊姊們!

別墅

好野! 又多個姊妹啦! 唔駛緊張,上完第一堂,記得入黎分享下,我地等緊你!

別墅

原帖由 MonMonLam 於 10-8-28 12:30 發表

但係我 2 日無上落啦.... 可能頭兩日食得少所以容易落...
死啦... 因為肚餓, 所以我晚餐食多左 d.... 早兩晚直頭
係我覺得好好好肚餓, 一返到屋企即時食左半個曼頭
至開餐食飯呀.... 夜晚若果只得一份菜一小份肉 & ...
烏冬可否炒,真係要問問營養師先知啦!你問完記得話比我地知呀!因為我都好鍾意食架!

男爵府

原帖由 minico 於 10-8-30 23:42 發表
各位姐妹,我今日我同細妹一齊參加左喇!
終於的起心肝去左!
9月1號上第一堂。。。好緊張呀!

歡迎你呀..... 一齊打下氣, 互相支持下會好得多,
甘你見邊個呀? 係邊間呀? 睇下會唔會撞到?
你 join 幾多月減幾多呀.....

男爵府

原帖由 amycook 於 10-9-1 11:12 發表
烏冬可否炒,真係要問問營養師先知啦!你問完記得話比我地知呀!因為我都好鍾意食架!

hehe... 結論係.... 湯烏冬啦....

我都要報告下先.... 一個星期輕左 3.2 lbs, 不過第一次
上磅係未食晚餐, 對上一次就食左晚餐至上去見營養師,
所以應該係輕左有 4 lbs 啦, 佢話脂肪少左 1 點幾%,
今日磅應該再輕 2 lbs, 努力.... 加油....
我每個月要減 5 lbs, 甘呢月都好驚磅數唔再郁... 會洩氣.

首頁

尾頁

跳至