美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

Re: 點香薰是否可驅蚊

[size=medium]我在屈臣氏boots counter買左枝尤加利、迷迭香 10ml $80,唔知道是否100%pure?? who's 香薰油又是否pure ? 因我只是為驅蚊而用,我對香薰不懂的人?謝謝你解答,[size=medium]

侯爵府

Godiva,

係咪所有電爐都唔使加水?係咪真接倒在爐碟上,唔會乾既咪?我有一個米奇老鼠的電香薰爐,係visa card積分換的。使唔使加水?

又點candle那款要加水嗎?

我有3個LB的香薰瓶和一大堆LB香薰油(其實唔係全部LB牌,有其他的如Grace Berger),點算?

其實我覺得LB的較安全,但好似燒$$$咁。邊款燒香薰法最平?

你個friend有無LB小白菊($210per 2L)賣?

So many questions. Sorry! Thanks.

伯爵府

Kristy-mummy,

最好用就係八角硬木香薰擴散器,不難用,price又OK $450

-只需要倒100% essential oil,按制.

-我約一至兩個月才洗一次,洗好方便(玻璃樽內的油用完後,將

伯爵府

tsunmama,

放心!!
boots 牌的油係100% pure essential oil
who's also.

驅蚊-- orange+尤加利較香,適合初用者

p.s. i can't see yr photo!!

伯爵府

MomMom,

pls post 你的爐睇睇!!

男爵府

好媽媽勳章

godiva,

唔該晒,聽完妳講我都可放心試下妳介紹隻八角硬木香薰擴散器,係呢,想問下如果鼻敏感除了可用香橙加尤加利之外,仲有無其他好介紹呢?

[quote]
godiva 寫道:

最好用就係八角硬木香薰擴散器,不難用,price又OK $450

-只需要倒100% essential oil,按制.

-我約一至兩個月才洗一次,洗好方便(玻璃樽內的油用完後,將

伯爵府

- For 二個月以上BB

鼻敏感,呼吸道問題--
尤加利+茶樹+薰衣草

晚上睡得唔好--
桔+甘菊+薰衣草

扁桃腺炎--
薰衣草+茶樹+薑+lemon

.......
如有其他想知,歡迎問我.Or 有興趣研究的可去我讀証書那兒

男爵府

好媽媽勳章

godiva,

hi,嘜妳咁夜都未瞓呀,妳d info.好有用呀,thank you,原來妳連証書都有呀,唔怪得咁pro啦. 妳講ge茶樹+薰衣草精油咁橋我都有,係我姑奶係澳洲買回來的,我都唔識用,只識用黎浸浴,不過浸完真係好鬼正,成個人都香噴噴.

godiva 寫道:

- For 二個月以上BB

鼻敏感,呼吸道問題--
尤加利+茶樹+薰衣草

晚上睡得唔好--
桔+甘菊+薰衣草

扁桃腺炎--
薰衣草+茶樹+薑+lemon

.......
如有其他想知,歡迎問我.Or 有興趣研究的可去我讀証書那兒

男爵府

godiva,

你o係邊度讀cert?

伯爵府

係啊!!平時10:30就

伯爵府

香健會

Around$38,000

happyvv 寫道:
godiva,

你o係邊度讀cert?

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

godiva
我想問如果我買純香薰油搽落亞囝個身到,驅蚊得唔得,會唔會好痴立立,因我住村屋好多蚊,由其一落雨就重多,我剛買左驅蚊噴霧器,但好似唔係好work呀,我個囝被蚊咬到通腳都係蚊眼呀,我現在都為呢樣野煩呀,因現在夏天剛剛先開始,幾時比蚊針完成個summer呀,最慘係咬我亞囝好多呀. :-( :-( :-( :-(
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com
該用戶已被刪除

伯爵府

hi 冰極,

係呢度見到你, 好耐無見了, 近來點呀?

pure oil唔可以直接搽係身(tea tree oil除外), 要用底油 / 蒸餾水稀釋先可以直接用係身ga! 你可以用噴壺裝蒸餾水+幾滴香矛 or 薰衣草, 咁噴係仔仔身上驅蚊~

godiva,

我都想讀香療課程, 但三萬幾實在太貴了, 有無d平d ga?
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

伯爵府

冰極,

首先你最好家居點(可以令各位衫褲吸有此味)-
檸檬4滴,香茅3滴

以下隨身袋住
百里香4滴,檸檬香茅8滴,薰衣草4滴,薄荷4滴
溝好後,滴落棉花,紙巾or袜頭

我包你無蚊~~~

伯爵府

De'vilbbb,

任何爐的分便只係(安全,方便)

只有小部份油對幼兒(初生)有害,也有油對孕婦有影响.
大家有小朋友,我唔會教你整一啲毒藥

工作地方
橙花 or,玫瑰草or 天竺葵滴落纸巾嗅吓

我要出街,今晚續~~~其餘的

伯爵府

vivienmak,

Have 短期課程,tonight tell u!!

伯爵府

thanks! wait your information
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

複式洋房

godiva 寫道:
冰極,

首先你最好家居點(可以令各位衫褲吸有此味)-
檸檬4滴,香茅3滴

以下隨身袋住
百里香4滴,檸檬香茅8滴,薰衣草4滴,薄荷4滴
溝好後,滴落棉花,紙巾or袜頭

我包你無蚊~~~

GODIVA,

您好! 我想請問:

1) 檸檬香茅到底係一支..定係分開2支?
2) 隨身袋住的可以俾小朋友(太約1歲大)每日搽身嗎?
3) 要溝是否要用蒸溜水溝? 用多少水?
4) 係屋企點,應該用 橙+尤加利 定係 檸檬+香茅?

THANKS!

Cherry Wong :-?

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
godiva 寫道:

係啊!!平時10:30就

首頁

尾頁

跳至