0-6個月

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

回覆:湊初生好攰

好攰…99又要精神虐待我

別墅

引用:咁樣可以8點就訓呀+我個b而家7個星期+但晚

原帖由 Yanmama2015 於 15-09-22 發表
咁樣可以8點就訓呀 我個b而家7個星期 但晚晚都扭到12點先訓 仲要好準時咁食夜奶 求教導

...
因為佢日頭唔肯瞓,所以佢每日瞓到中午11-12點左右就直踩到夜晚7點會扭眼瞓,8點前一定要比佢瞓。

會唔會你bb再大d會瞓得好d?
我個仔3個月前佢都成9,10點之後先瞓⋯

別墅

引用:情緒起伏,低落x2+!+仲加上有個trouble+2~

原帖由 kaminglok 於 15-09-21 發表
情緒起伏,低落x2 ! 仲加上有個trouble 2~真的想死!
你意你有個初生,又要湊多個兩歲?咁應該超攰

別墅

回覆:Ahbi112 的帖子

是的,我有一個2歲囡囡再加3個月左右BB,真的回家沒有時間休息了

別墅

引用:好攰…99又要精神虐待我

原帖由 mrs.chan:) 於 15-09-23 發表
好攰…99又要精神虐待我
對住99真係會癲,仲要同99住 ,我已經申請提早返工

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

引用:是的,我有一個2歲囡囡再加3個月左右BB,真

原帖由 kaminglok 於 15-09-23 發表
是的,我有一個2歲囡囡再加3個月左右BB,真的回家沒有時間休息了
三個月會唔會已經易湊左?

複式洋房

岩岩生完孖b,好辛苦好攰好抑鬱,每一日都喊,日頭我媽媽會黎幫手湊bb,但佢一走左我個人又變得好攰,無哂動力,一聽bb喊我就好驚好心急好不知所措,有時一個喊完又一個..bbs 你地幾時先大呀?😭😭

別墅

引用:岩岩生完孖b,好辛苦好攰好抑鬱,每一日都

原帖由 Hohoho0419 於 15-09-23 發表
岩岩生完孖b,好辛苦好攰好抑鬱,每一日都喊,日頭我媽媽會黎幫手湊bb,但佢一走左我個人又變得好攰,無哂 ...
完全明白,一個已經辛苦,一听到bb有動靜知佢醒已經精神緊張,大家一齊加油啦,唔開心要搵人傾,唔係越黎越唔開心

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

公爵府

回覆:leepaklok924 的帖子

係,有3個月就會舒服d喇

複式洋房

而家一日都覺得好難過,三個月..點捱呀?😭😭

別墅

回覆:supekama 的帖子

坐月個陣勁想返工..因為佢搞到我日日喊...但坐完月之後又唔想,因為可以出街唔駛日夜都要對住99,好矛盾,驚99亂黎想日日睇實佢,但日日對住佢又辛苦自己。

大宅

湊初生b好攰
我bb18日大
晩晩夜奶
尋晚一點餵奶換片再泵奶
搞到兩點半
之後今朝五點半換片餵奶

別墅

引用:湊初生b好攰我bb18日大晩晩夜奶尋晚一點餵

原帖由 44bb 於 15-09-25 發表
湊初生b好攰
我bb18日大
晩晩夜奶
五點半好好了 ,最近阿女成日醒。又喊,無覺好訓

別墅

引用:坐月個陣勁想返工..因為佢搞到我日日喊...

原帖由 pigyuk721 於 15-09-25 發表
坐月個陣勁想返工..因為佢搞到我日日喊...但坐完月之後又唔想,因為可以出街唔駛日夜都要對住99,好矛盾, ...
真係唔想對住99

公爵府

叻叻勳章

母乳會辛苦

大宅

引用:Quote:原帖由 pigyuk721 於 15-09-25 發表

原帖由 supekama 於 15-09-25 發表
真係唔想對住99
我已經唔係同住 隔空都好難頂

別墅

引用:Quote:原帖由 supekama 於 15-09-25 發表真

原帖由 mrs.chan:) 於 15-09-25 發表
我已經唔係同住 隔空都好難頂
咁你咪好羅,我一齊住

別墅

引用:岩岩生完孖b,好辛苦好攰好抑鬱,每一日都

岩岩生完孖b,好辛苦好攰好抑鬱,每一日都喊,日頭我媽媽會黎幫手湊bb,但佢一走左我個人又變得好攰,無哂 ...
你點呀??!我同你嘅感覺都好似,媽咪又係有黎幫手,佢一番番去我就有種無形嘅恐懼,覺得好攰,又係好驚聽到佢喊...

不過你應該辛苦過我好多,因為你要湊兩個...

大宅

引用:而家一日都覺得好難過,三個月..點捱呀?&

而家一日都覺得好難過,三個月..點捱呀?😭😭
係呀, 揍初生嬰真係渡日如年. 我B兩個月有多喇. 出世一個月左右我都崩潰咗, 亦曾經出過類似post, 覺得自己頂唔順, 行唔到落去喇!

不過我現在回望返過去2個月, 現在情況真係好咗, 有進步. 亦習慣咗BB作息模式, 互相有默契, 無咁辛苦喇. 加上準備復工, 知道往後唔需要無時無刻聽到佢喊同扭計, 心情都鬆返.

加油呀, 呢過真係一個好難捱既過程, 但一定會過去! 多啲搵人幫手, 唔開心就上來傾下啦. 互相扶持勉勵!

禁止訪問

我的育兒心得勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章

首頁
45678...9

尾頁

跳至