美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

上文postt由2013年3月25日的起心肝,開始減寫住199.9磅我5尺4高..

初歩21號目標155lbs,終極目標116lbs

6月至7月平台期7月20日己經衝破左平台期之後ー樣勤力做運動!!

為左生BB,唔想俾人叫死肥婆,唔想買著唔到背心,唔想俾c6朋友白眼.歧視,我要有減肥有圑

7月20日上磅165.4lb
8月1日上磅163.6lb
8月5日上磅162.3lbs
8月9日上磅161.4lbs
8月12日上磅160.3lbs
8月20日上磅159.2lbs

我係自由工作所以好多工作留夜晩做.算係半無業...

6月1日開始加運動量,一至六早8點做gym,慢步機1小時,跑步機半小時,桑拿半小時

(有時有岩跳舞,瑜伽堂會做一星期2次)仲去政府泳池(會間中去水中歩行1小時半)。

食野一定早上飲0檬温水先,魚,湯,菜為主.

Chia 奇異籽+沙律菜/奇異籽發左可食飽肚^^

167.3lb

用sony ericsson add~

M後減肥

我上網找減肥食譜...分享下

第1天早餐~半個西柚或橙,1片麥包2茶匙花生醬

午餐~半杯呑拿魚或半條清蒸魚(任可魚都可以),1片麥包,一杯咖啡或茶

晩餐~2片肉(仼可肉可以分量85克),1杯水煮豆,1杯水煮椰菜,1個萍果

第2天早餐~1隻水煮鷄蛋,一片麥包,1條細條香蕉

午餐~1杯酸奶,5片梳打餅干

晩餐~2條熱狗腸,1杯西蘭花,半杯水煮紅蘿卜,1條細條香蕉

第3天早餐~5片梳打餅干,1杯高鈣低脂奶,1個萍果

午餐~1隻水煮鷄蛋,1片麥包

晩餐~1杯呑拿魚,或半條清蒸魚(任可魚都可以),1杯水煮椰菜,1杯水煮菜,1條細條香蕉

*除早餐, 午餐和晩餐,不可以再食任何東西,但昰要多喝水.

燃脂湯
主料:大洋葱4個,西芹半棵,椰菜半個,青椒2,蕃茄4個,鷄湯

艾山杞子粥
杞子25克,脱水淮山15克,艾葉15克,白米75克(浸泡2小時)

南瓜蕃茄田雞湯
才料:南瓜1/2個,蕃茄4個,田雞2隻,薑,陳皮1片

BEACHLADY  勁呀  發表於 13-6-18 22:14
vinatang  好勁, 加油呀~  發表於 13-6-18 15:16
prittwai    發表於 13-6-10 22:23
NgoNgo  勁喎,未有平台期,繼續加油呀!  發表於 13-6-9 00:45
NgoNgo  勁喎,未有平台期,繼續加油呀!  發表於 13-6-9 00:45
yuki60  樓主加油;將來生個可愛bb!ba  發表於 13-6-8 13:28
TOTORO^^^  加油  發表於 13-6-8 00:02

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

男爵府

好勁呀!!! 祝你早d減磅, 早日生個可愛bb..

見到你咁勁, 我都要再努力!!!!

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

勁呀!! 繼續努力

男爵府

回覆:努力減肥2個半月減走32.6磅,環在努中...2分享+堅持

你好叻!加油

大宅

回覆:努力減肥2個半月減走32.6磅,環在努中...2分享+堅持

Support!加油加油!

別墅

樓主好叻叻呀~ 成績好好, keep 住團火~
我都在努力中, 4月底先開始, E家先減到8LBS

大家一齊加油吧 !!!

珊瑚宮

引用:好勁呀!!!+++祝你早d減磅,+早日生個可愛bb.

原帖由 WN1046 於 13-06-07 發表
好勁呀!!! 祝你早d減磅, 早日生個可愛bb..

見到你咁勁, 我都要再努力!!!! :hehehe ...
一齊努力呀,天熱要堅持住

珊瑚宮

引用:樓主好叻叻呀~+成績好好,+keep+住團火~+我

原帖由 raymondplk 於 13-06-07 發表
樓主好叻叻呀~ 成績好好, keep 住團火~
我都在努力中, 4月底先開始, E家先減到8LBS
你應該無我甘肥,多小都好也要有團火係度!加油!

公爵府

畀面勳章

唔似167.3lb可以著背心裙, 手臂同面都減咗好多

大宅

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

繼續支持

今日放假周圍騰加執屋成身汗當運動,今日繼續菜做晚餐

珊瑚宮

Debbie媽 發表於 13-6-7 14:58
唔似167.3lb可以著背心裙, 手臂同面都減咗好多

Debbie媽你也影番張我係正面影...背同肚超肥

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

你瘦左好多呀,可著背心裙

我今次目標都係,希望可著一次背心裙,節食之外我而家早晚用clarins firming cream

珊瑚宮

babytwinstar 發表於 13-6-7 15:11
繼續支持

今日放假周圍騰加執屋成身汗當運動,今日繼續菜做晚餐

執屋一定出晒汗,似落雨今晩拾咩菜?我今晩荷蘭豆+魚肉同蒸魚

侯爵府

回覆:lam133 的帖子

今晚繼續西蘭花我至愛

侯爵府

有無靚女知好立克個隻健美麥皮肥唔肥呢,我買左來諗住做早餐或者晚餐

別墅

回覆 lam133 的帖子

我無你咁高呀, 得154, 減前130 , E家122, 因為矮,骨架細, 所以望落圓碌碌..

我暫時無跟餐單, 早餐主要麥, 中午正常吃, 晚餐儘量簡單有時麥片, or 沙律, 淨菜

每晚落街急步行/慢跑1小時

暫時團火仲OK ~~繼續燃燒吧 !

公爵府

畀面勳章

lam133 發表於 13-6-7 15:11
Debbie媽你也影番張我係正面影...背同肚超肥

睇見你張相就今到我好火

我希望3個月後都好似你咁黃金10日對我作用不大可能我由朝坐到黑

珊瑚宮

引用:有無靚女知好立克個隻健美麥皮肥唔肥呢,我

原帖由 babytwinstar 於 13-06-07 發表
有無靚女知好立克個隻健美麥皮肥唔肥呢,我買左來諗住做早餐或者晚餐
你試左先

首頁

尾頁

跳至