3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

小朋友而家三歲,屋企無英文語景
唔知大家有冇推介(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
或者邊度學拼音好

大宅

Jeridine 發表於 23-11-30 09:43
唔知大家有冇推介(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
或者邊度學拼音好

你可以睇下kumon, kumon一開始係學拼音嫁。

大宅

或者邊度學拼音好

我有小朋友學緊線上英文,我覺得唔錯,有需要推介你

複式洋房

leo119 發表於 23-12-6 01:03
我有小朋友學緊線上英文,我覺得唔錯,有需要推介你

好啊(emoji)(emoji)想知道

大宅

或者邊度學拼音好

我小朋友三歲時開始上51talk,3歲半上埋YOA,上兩間係因為51talk係夠平,我買套餐時係$40港幣一堂/25分鐘,而且佢有一套完備嘅程式去教,小朋友零基礎都可以跟到。但缺點係菲律賓人教,重口音,老師都會有文法上嘅錯誤(菲律賓人通病)佢勝在用量、平去取勝。

大宅

Kat00Kat 發表於 23-12-8 09:13
我小朋友三歲時開始上51talk,3歲半上埋YOA,上兩間係因為51talk係夠平,我買套餐時係$40港幣一堂/25分鐘, ...

YOA就不同,由純正鬼佬一對一教,著重糾正返小朋友口音問題,而家佢教啲用詞會更地道,可揀英、美或加拿大老師,呢間老師質素比較重要,因為係跟死一個老師學,佢用教材去教而唔係程式,即換咗老師佢未必跟到小朋友程度及進度去教,所以試完唔同老師,比較完就要揀固定老師先有更好的效果。佢嘅好處係老師唔會跟學生年齡去教,而係跟學生程度去教,小朋友能力強會不停跳級咁教,小朋友能力較弱就會教返程度淺的内容。但價錢相較貴好多,大約$100-$120/25分鐘。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊