0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

32日做聽力測試fail左耳。究竟fail比率有幾高? 佢應該都算瞓得淋。左耳測過幾次都fail,但姑娘無俾我睇指數。右耳一take 過。兩星期要再做多次。有冇姐妹可以俾啲意見?

大宅

Joanykinky 發表於 24-1-8 16:07
32日做聽力測試fail左耳。究竟fail比率有幾高? 佢應該都算瞓得淋。左耳測過幾次都fail,但姑娘無俾我睇指數 ...

我阿女出世頭幾日,佢2隻耳都fail, 跟住一個月後通過左。咁你bb平時對大力閂門,打丐痴有無反應?如果有反應,聽力應該無咩問題。
我諗唔好擔心咁多,2個禮拜之後再做睇下點樣。

別墅

clarissakwan 發表於 24-1-9 05:11
我阿女出世頭幾日,佢2隻耳都fail, 跟住一個月後通過左。咁你bb平時對大力閂門,打丐痴有無反應?如果有反 ...

佢對聲音有反應,聽到垃圾桶閂都會嚇親,但就唔知係一隻耳聽到定兩隻耳聽到。佢都出左世一個月,正常又唔會係胎水積滯耳仔所以fail,先擔心。

大宅

Joanykinky 發表於 24-1-9 05:16
佢對聲音有反應,聽到垃圾桶閂都會嚇親,但就唔知係一隻耳聽到定兩隻耳聽到。佢都出左世一個月,正常又唔 ...

試下係佢左邊整d聲,佢會唔會有反應? (我老公右耳聽唔到野,係佢右邊講野佢聽唔到)

唔好咁擔心啦,過2個星期再測睇下情況點樣。

別墅

clarissakwan 發表於 24-1-9 05:29
試下係佢左邊整d聲,佢會唔會有反應? (我老公右耳聽唔到野,係佢右邊講野佢聽唔到)

唔好咁擔心啦,過2 ...

我有試過呀但bb太細都唔知準唔準。一時好似有反應一時又好似無反應咁。

所以我都想知假陽性出現嘅機會究竟有幾多? 又要媽媽急擔心兩星期

大宅

真正有問題大概千份之一. 大部份BB 都可以愈來愈好, 自己做測試冇咩用, 盞愈搞愈擔心

洋房

32日做聽力測試fail左耳。究竟fail比率有幾高? 佢應該都算瞓得淋。左耳測過幾次都fail,但姑娘無俾我睇指數 ...

不要太擔心,兩星期後再做測試。
雖然BB 一個多月大,但現在媽媽也可以和他傾吓計,BB 可以聽多d 聲音。

洋房

Check pm

洋房

我B出世時都fail 咗,兩個月後再去詳細測試,冇問題。唔使太擔心

別墅

footballboys 發表於 24-1-10 09:41
不要太擔心,兩星期後再做測試。
雖然BB 一個多月大,但現在媽媽也可以和他傾吓計,BB 可以聽多d 聲音。
...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊