自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原文網址:特別財會:空置隔離營被轟嘥公帑 議員斥政府唔知諗緊乜 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20240417/mobile/bkn-20240417194655564-0417_00822_001.html

伯爵府

我地個政府成日幫納稅人洗埋D寃枉錢

la_source    發表於 24-4-18 10:23

男爵府

回覆樓主:

改做過渡性房屋,唔使起唔使拆,又有租收

girlbear    發表於 24-4-18 15:25
mimi199188    發表於 24-4-18 11:08
goldpiglet    發表於 24-4-18 09:32

珍珠宮

大力大力 發表於 24-4-18 06:34
原文網址:特別財會:空置隔離營被轟嘥公帑 議員斥政府唔知諗緊乜 | on.cc東網 | ...

一向冇人理就唔做嘢

伯爵府

gm147 發表於 24-4-18 09:22
X 2

伯爵府

毫無規劃

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

gm147 發表於 24-4-18 09:22

班人又會嘈遠、配套唔好 你知啦香港班所謂嘅窮人係最惡架麻
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有時又好難講, 早排又話有幾單奇奇怪怪既傳染病
到時爆起黎無地方又話政府無準備
有地方可以一開始就做隔離的話, 對應付疫情又真係有幫助

oma79    發表於 24-4-18 19:21
天朗氣清

象牙宮

esmehouse 發表於 24-4-18 09:30
班人又會嘈遠、配奪唔好 你知啦香港班所謂嘅窮人係最惡架麻
...
錦田都話交通唔方便,校網唔好無咩人住,.

男爵府

tinlong22 發表於 24-4-18 09:33
有時又好難講, 早排又話有幾單奇奇怪怪既傳染病
到時爆起黎無地方又話政府無準備
有地方可以一開始就做隔離 ...

你真係講得好

到時班已完又會插做咩政府唔未雨綢繆

公爵府

班人又會嘈遠、配奪唔好 你知啦香港班所謂嘅窮人係最惡架麻
...

有時候政府應該強硬d,過渡房屋以前都有不過叫臨時房屋,都係山卡啦,有d係山上面,果時咪一樣大把人住,屋就有,應該比人申請,冇人住先算
出世:3.52KG
1個月:5KG
2個月:6.06KG
3個月:7.28KG
4個月:7.69KG
6個月:8.7KG

男爵府

班人又會嘈遠、配套唔好 你知啦香港班所謂嘅窮人係最惡架麻
...

好似公屋咁派三次,次次比竹篙灣、洪水橋、新田、人工島比佢地揀,三次都揀唔啱公屋要再排隊,搞掂

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mercurycc 發表於 24-4-18 09:48
錦田都話交通唔方便,校網唔好無咩人住,.
所以我對依班人冇好感,唔努力改變自己生活但又要同班努力嘅人睇齊,香港政府又係廢,最好起個公屋村俾依班人住,要搬就靠自己努力,就好似監獄、戒毒所起係啲山旮旯地方
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

esmehouse 發表於 24-4-18 10:17
所以我對依班人冇好感,唔努力改變自己生活但又要同班努力嘅人睇齊,香港政府又係廢,最好起個公屋村俾依班 ...
問題係班高官話佢地有權住靚地 方便佢地返工 所以要係市區

寶石宮

gm147 發表於 24-4-18 10:17
好似公屋咁派三次,次次比竹篙灣、洪水橋、新田、人工島比佢地揀,三次都揀唔啱公屋要再排隊,搞掂
...
最好唔好俾佢地揀,就算揀都只有一次機會,要就要唔要就算,冇人欠你

象牙宮

esmehouse 發表於 24-4-18 10:17
所以我對依班人冇好感,唔努力改變自己生活但又要同班努力嘅人睇齊,香港政府又係廢,最好起個公屋村俾依班 ...
一陣比人話你葡萄。

寶石宮

loveshp238 發表於 24-4-18 10:19
班高官好多時都係用個 pat pat 諗嘢

水晶宮

loveshp238 發表於 24-4-18 10:19
差在未係半山起臨時公屋.

大宅

回覆樓主:

可以改為平價旅館,反正而家廉遊多。

十一哥    發表於 24-4-18 10:35

寶石宮

mercurycc 發表於 24-4-18 10:20
一陣比人話你葡萄。
近排食橙同蘋果多

mercurycc    發表於 24-4-18 10:34

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊