自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我之前回jm其中一貼這個時序,有jm話叫我置頂,我發貼方便大家睇啦!

睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話精:
-話自己46歲(結婚證書系43歲)
-話自己識咗何伯1個幾月提出結婚(結婚證書結婚日3月11日。登記結婚要15天前申請,大約2月23日申請,1月26日識即係唔夠1個月)
-話怕婚姻,但又想揾男人,仲要識咗唔夠1個月就向何伯提出結婚,自相矛盾
-話識咗2個月叫呀伯拎100萬,呀伯2月19日去銀行拎100萬,1月26日識即系識唔夠1個月)
-東張話佢哋識咗3個月就結婚(1月26日識,3月11日結婚,2個月都無喎!)
-主持問新何太系咪第一天就同呀伯講介紹男人,佢話無印象,唔記得,比呀伯爆佢講過啲咩即時又記得番晒識駁嘴
-新何太第一二集話何伯無錢會出來打工養何伯,之後第四集又話老公唔比佢出來做嘢,要陪住佢。
-新何太發誓佢第一任老公香港人,個仔同佢第一任老公生,性格不合就離婚,之後攞到香港身分證,同個仔排公屋。(佢系大陸人,要香港人老公申請單程證,一般等4年才批,如果佢離咗婚佢已經沒資格拎香港身分證)
-新何太個仔話自己老豆對佢兩母子唔好打佢呀媽,新何太話佢離婚後拎身分証,一般單程証申請4年獲批,即係佢未拎到身分証已經離婚,咁佢仔得3歲都記得呀爸打佢呀媽對佢哋唔好!
-佢間公屋點睇都唔似1-2人家庭,估佢同前夫+仔一齊排公屋。
估佢一系拎咗身分證後離婚,或者拎咗身分証公屋上咗樓後離婚。一定唔係何太講離婚後拎身分證囉!

-新何太話何生送過好多貴重首飾給亡妻,系細女度保管。(人妻死咗9年佢點知呀?見過啲首飾,細女都唔會比佢睇啦,難道佢發夢呀伯亡妻子話佢知,幾好笑)

東張話年底識,原來系農歷年底不是新歷:
2024年1月26-2月9日(年三十最後一天擺檔)在街市擺15天檔
1月26日新何太同何伯講介紹男人比佢識,自己單身離婚5年有個18歲仔
1月27日新何太問人探聽報紙檔陳姓女士是否何伯個女
1月28日新何太煲湯比何伯
1月29日呀伯買飯比新何太食
1月30日新何太買番飯盒比何伯
1月30/31新何太對何伯太表明可以做佢個女,做老婆都得
1月31日之後 天天湯+焗果皮水/花旗參水+剝皮燈

2月開始新何太叫何伯天天等佢收檔一齊行番屋企
2月上旬某日發生關係
2月發生關係後何太提出結婚,呀伯話要諗下
2月14日情人節買1對10萬蚊龍鳳鈪比新何太
2月19日新何太叫何伯去銀行提100萬比佢做飲食生意,銀行話要罰11萬利息,新何太都話要罰錢都要拎出來,銀行話要細女來簽名先可以取消定期。新何太唯有等定期28/6到期
2月20日銀行話比何伯知細女轉走450萬所以呀伯好嬲,同新何太講話好啦結婚
2月23日去婚姻註冊處申請結婚
2月24之後何伯買錶+鑽石戒指+金戒指給新何太結婚禮物大約30萬
3月11日正式結婚

以一般人睇事情發展太快太唔合常理,要維護老公啲錢點會罰11萬利息都要取消定期。話何太唔系呃何伯錢都幾難信

後記:見何太及何伯lin&拍&初 對方大髀,出鏡率最多系第五集有啲核突!

https://youtu.be/gB0YpE_AFUQ?feature=shared
呢條link東張話一刀不剪5集

https://youtu.be/8_btfst4Thg?feature=shared
大家笑下:呀叔比咗肉體我比咗身體我

TingTing    發表於 24-5-16 17:52
girlbear    發表於 24-5-16 14:51
babycam    發表於 24-5-16 13:06
yeung_ma    發表於 24-5-16 13:00
yeung_ma    發表於 24-5-16 12:58
kaka80    發表於 24-5-16 11:43
cat_koo    發表於 24-5-16 11:26
333s    發表於 24-5-16 09:03

水晶宮

ychan^ 發表於 24-5-16 02:36
我之前回jm其中一貼這個時序,有jm話叫我置頂,我發貼方便大家睇啦!

睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話 ...

騙案成數有99.9%
自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

子爵府

ychan^ 發表於 24-5-16 02:36

睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話 ...

2月20日銀行話比何伯知細女轉走450萬所以呀伯好嬲,同新何太講話好啦結婚
2月24之後何伯買錶+鑽石戒指+金戒指給新何太結婚禮物大約30萬

勁,甘長嘅時序
我以前以為何伯使咗30萬,佢女見佢用錢用得甘快+甘快結婚—>才轉走450萬
何伯有其他戶口?定look卡俾嗰30萬?

肯定佢個仔係第一任丈夫生,但吾知新何太幾時嫁來香港?
佢個仔18歲,如果第一任丈夫係香港人,即係佢18年前就要同香港前夫結婚生子
佢個仔叫自己親生父親做「之前個爸爸」,好怪,爸爸就爸爸,無分前後,反正佢叫何伯做阿叔

yeung_ma    發表於 24-5-16 12:59
333s    發表於 24-5-16 09:04

子爵府

lovedgs 發表於 24-5-16 03:05
2 ...

你講得啱,爸爸就系爸爸,邊度有分之前架。可能真系結過唔止2次婚。佢仔講嘢還有鄉音,真系在香港讀書生活咗18年?

子爵府

ychan^ 發表於 24-5-16 03:18
你講得啱,爸爸就系爸爸,邊度有分之前架。可能真系結過唔止2次婚。佢仔講嘢還有鄉音,真系在香港讀書生活 ...

如果同個仔嘅生父無註冊,甘香港嘅前夫係文件上係第一任
我無太留意聽,新何太有冇講過佢個仔係同香港前夫生?

子爵府

lovedgs 發表於 24-5-16 03:26
我無太留意聽,新何太有冇講過佢個仔係同香港前夫 ...

似喺大陸同其他人生仔、再識香港人,嫁完離婚、擸公屋、申請埋個仔來港,總之阿勁伯係n手啦

333s    發表於 24-5-16 09:04

公爵府

樓主 不如出個疑點 post

珍珠宮

回覆樓主:

唔係好明何伯攞100萬要細女加簽,但個女又可以轉走450萬?

男爵府

lovedgs 發表於 24-5-16 03:26
我無太留意聽,新何太有冇講過佢個仔係同香港前夫 ...

佢話總共結左兩次婚,阿伯係第二任老公

珍珠宮

cheung2000 發表於 24-5-16 05:32
唔係好明何伯攞100萬要細女加簽,但個女又可以轉走450萬?

呢個要等熟悉銀行既至知道
會唔會系佢提前攞100萬罰息都要攞 銀行怕騙案 所以話要等佢女黎簽名
450萬系咪剛剛好到期 所以轉到數

333s    發表於 24-5-16 09:05

男爵府

him-bb 發表於 24-5-16 07:06
呢個要等熟悉銀行既至知道
會唔會系佢提前攞100萬罰息都要攞 銀行怕騙案 所以話要等佢女黎簽名
450萬系咪 ...

銀行罰息好似可以酌情處理

珍珠宮

回覆樓主:

樓主勁,甘有心機排序,方便各jm了解件事,多提醒家中老人,提防騙子

大宅

mickeywinnie3 發表於 24-5-16 02:49
騙案成數有99.9%

比D 信心
騙案成數100%

ntk_mami    發表於 24-5-16 17:43

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

cheung2000 發表於 24-5-16 05:32

老人家去銀行提款,銀行職員會問老人拎咁多錢做咩,加上何伯第一次帶埋隻肥河馬去銀行,肥河馬開口埋口+大吵大鬧都係要晒何伯副身家450個,銀行職員覺得不對勁打俾聯名嘅細女阻止肥河馬騙財,細女立即奔向銀行解釋並提走450個。

我試過兩次陪媽咪去銀行提款現金(@次50k)。媽咪老人家用薄仔提款,櫃檯職員都多次問媽咪我係佢邊個,拎咁錢出嚟做咩?我諗職員覺得有可疑會通知經理阻止。

333s    發表於 24-5-16 09:05

子爵府

EQGO 發表於 24-5-16 06:53
佢話總共結左兩次婚,阿伯係第二任老公

另一可能性,生仔係做人二奶,無簽紙都得。等政府查呢個騙子啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

樓主勁! 咁樣就一清二楚了, 真愛來得就係太快了!

我都好奇, 連想做乜生意, 舖位都未定, 就攞100萬做生意, 真係何太迷湯的功效.

babycam    發表於 24-5-16 13:01
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

2024年龍年勳章

kalong 發表於 24-5-16 07:44
比D 信心
騙案成數100%

簡直超過300%肯定
河馬是騙財騙色

水晶宮

回覆樓主:

Jm好勁呢個summary

子爵府

2024年龍年勳章

ychan^ 發表於 24-5-16 03:18
你講得啱,爸爸就系爸爸,邊度有分之前架。可能真系結過唔止2次婚。佢仔講嘢還有鄉音,真系在香港讀書生活 ...

我咪話東張女主持問嘢唔夠尖銳
尖銳都可以持平,冇衝突
例如問大陸仔:點解何伯同媽媽結咗婚,你唔叫佢做爸爸? 媽媽叫你嗌佢阿叔? 何伯平時買乜嘢俾你?
何伯有5個仔女,你突然多咗5個哥哥姐姐,咩感覺?

例如問河馬:
房署有冇聯絡你? 如果房署要你搬,你會點?
第一次婚姻失敗,點解去街市第一日就周圍搵老公?

girlbear    發表於 24-5-16 15:02
yeung_ma    發表於 24-5-16 13:01
333s    發表於 24-5-16 09:06

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊