自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

1314625 發表於 21-3-18 12:11
最弊你想行入去,佢哋會啤住你,覺得你好迫入黎

係,仲有一類人係 一入咗車廂就停喺度,唔會理後面仲有冇人入

男爵府

yaubb2014 發表於 21-3-18 09:42
可能佢出站係開果边門,甘咪不想走入去中間,不過都係衰格架啦,成碌木唔識避。另外好憎人做柱后,仲有啲 ...

全對!仲有行入車廂時,望住部手機慢慢行入去或者企咗係度,只要自己入到去,話之後面有幾多人。有啲企唔定鍾意四圍郁既背囊友、長髮紮辮女都好麻煩,試過比個學生妹 fig 把頭髮發到塊面好鬼痛。

水晶宮

Switzerland 發表於 21-3-18 08:49
今早搭地鐵一入門有3個互不相識嘅人一字排開塞住車門,我入到去仲無意識讓開俾人入,掛住㩒電話,大家可能 ...

天天坐 mtr 總會遇上呢d "唔知自己阻人但又唔高興被提醒".
有d人仲好喜歡在逼的車廂中企在個吉座位前面, 其他人又坐唔到, 浪費晒車廂空間

geoml    發表於 21-3-18 13:32

水晶宮

BKsquare 發表於 21-3-18 11:46
我試過入地鐵
排前面位小姐
一入就轉身係正係門口 係正正門口

我想像到個情景。我想 "dull 巴 星" 個女人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

大把呢D人! 如果我見到佢哋咁我會講借借呀唔該,跟著一野撞埋去!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我試過入地鐵
排前面位小姐

真係有病

子爵府

虎到金來勳章

明知多人落車, 企定定係門口位阻住都係咁, 我會大聲叫唔該借借, 再唔借咪撞開佢出去

珍珠宮

好媽媽勳章

仲有係見到一大班人落車仲成碌葛企正中間阻住所有想落車嘅人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

最憎呢d

子爵府

gingerszeto 發表於 21-3-18 11:13
見過有D好似驚迫親個女仔咁,用自己個身"圈"大D個位比個女仔

我會專登撞呢啲男人

珍珠宮

stagea 發表於 21-3-18 09:08
前幾日係太子站, 見到個後生女仔仲衰, 有個吉位, 1位有腳傷包扎住既姨姨, 已經慢慢行去個吉位度想坐(不是 ...

無其他人讓坐? 咁衰,但最衰係個女仔

大宅

虎到金來勳章

回覆樓主:

早2天,返工時間,觀塘線,有訂情侶相擁站在門囗,左住上落,都仍然相擁。 我望下個女仔,佢以為我羡慕佢

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

成日都係咁, 只要望住個電話就乜都唔理

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

karshing 發表於 21-3-18 13:21
無其他人讓坐? 咁衰,但最衰係個女仔

係無人讓,關愛位係老人家

琥珀宮

kennischan2003 發表於 21-3-18 13:26
早2天,返工時間,觀塘線,有訂情侶相擁站在門囗,左住上落,都仍然相擁。 我望下個女仔,佢以為我羡慕佢 : ...

唔會羨慕呢啲人啦!
成舊野阻住哂人

珍珠宮

我試過入地鐵
排前面位小姐

咁賤! 我會夾硬推入去

大宅

前幾日係太子站, 見到個後生女仔仲衰, 有個吉位, 1位有腳傷包扎住既姨姨, 已經慢慢行去個吉位度想坐(不是 ...
真係有好多好冇同情心既人

大宅

企自動電梯都係啦, 係牛頭角放工, 大家都知左邊比人行, 右邊企定定, 當大家都係咁做時, 有一 pair 年青"男女" , 其實係 Tomboy 同佢女友, 個位"男士", 又唔排隊, 死要 zip 入條隊, 位唔夠比兩個人企右邊, 佢就企定左邊, 再加上一個保護女友姿勢, 大佬呀, 你企定定係度, 我係佢後面, 我唔知你突然唔行上去, 後面嘅人一路行上來, 我見佢郁都唔郁, 連小小側側身讓都冇, 我咪行上一級加大力D行, 比佢知我要過, 佢居然雙眼向上望, 好得戚, 我鐘意呀咁, 我只好夾硬過佢

男爵府

回覆樓主:

別墅

牛年勳章

好多人都冇呢個意識
反而大6見唔少後生仔會讓座

首頁

尾頁

跳至