自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

引用:有小朋友盡量用消防局對面入口,一到入境處

原帖由 waiwai123 於 15-07-18 發表
有小朋友盡量用消防局對面入口,一到入境處落地面跟住過馬路,去兒童通道,暢通阻,直上hall 3。 ...
我正想問呢樣。如果可以咁行,就唔駛又上又落天橋,嗰條路超辛苦。黎緊動漫節想行地面咁去。

男爵府

有小朋友同行係得嘅。

公爵府

好媽媽勳章

引用:講緊特快通道,係咪唔等於消防局對面條兒童

講緊特快通道,係咪唔等於消防局對面條兒童通道?
唔係,係中環大廈去會展的天橋。
兒童傷殘長者可以直接入去(永隆/HSBC櫃員機)入去買飛。

正常要兜彎轉番落去地下再入去

公爵府

好媽媽勳章

引用:有小朋友盡量用消防局對面入口,一到入境處

有小朋友盡量用消防局對面入口,一到入境處落地面跟住過馬路,去兒童通道,暢通阻,直上hall 3。 ...
嗰條路係人都行得,包括旅客

伯爵府

回覆:書展特快通道只俾咩人用

唔係喎!
通道係比122cm或(OR)小學生行㗎!

子爵府

sammi88888 發表於 15-7-18 00:44
職員做得好!

無話佢做錯
只係需要咁惡嗎?

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:sammi88888 發表於 15-7-18 00:44 職

原帖由 cc_tse 於 15-07-18 發表
無話佢做錯
只係需要咁惡嗎?
唔洗理佢啦!佢成日都都咁講嘢。

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

jannlly 發表於 15-7-18 10:27
唔係,係中環大廈去會展的天橋。
兒童傷殘長者可以直接入去(永隆/HSBC櫃員機)入去買飛。
無錯.

伯爵府

引用:下

原帖由 Queenie_0012 於 15-07-18 發表
下? 年年D 人都指我同阿仔行特快通道架喎~

我仔舊年10YR 啦, 140 喇~
問過職員,佢話小學生,係可以行小朋友通道。
年年係咁行㗎啦~

男爵府

大肚時我都係用果個入口。我唔敢打蛇餅咁入。

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

cc_tse 發表於 15-7-18 10:30
無話佢做錯
只係需要咁惡嗎?
唔駛理佢.

珍珠宮

引用:早兩曰中午去,其實—路見到有牌指示122m以

原帖由 siupingc 於 15-07-18 發表
早兩曰中午去,其實—路見到有牌指示122m以下有特快通道,阿女五歲得104左右,差十幾步行到,有個職員好好即 ...
叫個職員睇下張飛先喇!

寫咗話小學生及身高1.22米或以下小童可用特別通道!

男爵府

野人好索子 發表於 15-7-18

同路人........

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:書展特快通道只俾咩人用?..............粗魯的職員!!

尋日早場同三歲小朋友入場冇問題.staff 好好禮貌..見到有大人想衝入特快通道,,直情比警察同一個保安人員夾返佢出去

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

佢攪錯喇! 3歲以下或者1.22米以下都得喎, 我個女9歲又細粒又瘦都得

侯爵府

引用:我今日帶細囡行書展,一如概往,跟早幾年一樣

原帖由 honeyBB 於 15-07-18 發表

我今日帶細囡行書展,一如概往,跟早幾年一樣都係行特快通道, ...
其實可能好多人亂用,所以職員已經做到嬲啦,
你懂的

男爵府

唉,星期一想帶讀小六的小朋友去,到時都吾知邊個揸fit,比行兒童通道定吾比,乜今年甘論盡,有排排隊!

男爵府

我帶住個仔小學生昨天都是由特快通道入場, 職員都示意我地行個邊.
唔洗CHECK咩既.
不過就一定要拖住阿媽, 以防D人扮傻, 逐個睇.

因為我個仔生得較高, 我仲帶埋出世紙副本驚萬一有咩事要同職員理論.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Queenie_0012+於+15-07-18+發

原帖由 Bloomberg 於 15-07-18 發表
問過職員,佢話小學生,係可以行小朋友通道。
年年係咁行㗎啦~
咪係囉....., 小學生黎咋..今年改例呀?!

男爵府

siupingc 發表於 15-7-18 10:13
siupingc 發表於 15-7-18 10:13
早兩曰中午去,其實—路見到有牌指示122m以下有特快通道,阿女五歲得104左右,差十幾步行到,有個職員好好即刻叫我哋行特快,但正想行入時,忽然有另一個職員伸隻手出嚟攔住唔比入,問我阿女過咗三歲未,我話五歲,但我指住佢旁邊個牌反問佢唔係122m以下可以咩?佢好無禮貌話“無㗎喇,無㗎喇,三歲以下先得”,其實當時根本冇乜人行嗰條路,阿女一路由港鐵站行去時都想去廁所,我屋企人又一早入咗去,仲提我可以行特快,我諗住差不多到,裡面廁所亁淨d所以諗住行入去先去廁所,點知咁!我想講嘅係你唔比入唔緊要,但錯不在我,你沿路唔止一塊板寫住122m以下可行特快,若你忽然改咗,請禮貌啲通知。
我經歷又係差不多,個職員不斷話三歲以下先得,話我同細囡行大人啦...............有晒指示又無過122CM都唔俾行,要落番地下行大運至上到,同埋,最唔好係無禮貌,一出聲就喝人,我都無出聲同佢嘈,就拖細囡走,唔想佢又嚇到我囡.

首頁

尾頁

跳至