自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:其實,想問,除左行天橋,打蛇餅咁行去書展

原帖由 embrace_dreams 於 15-07-18 發表
其實,想問,除左行天橋,打蛇餅咁行去書展,可唔可以行地面去到消防局嗰到,過對面咁入呀?

...
琴日見到, 可以,,嗰邊有個booth 賣飛,,仲又寫明兒童館only

男爵府

咁可以行完兒童館再行其他館。

男爵府

引用:下?+年年D+人都指我同阿仔行特快通道架喎~

原帖由 Queenie_0012 於 15-07-18 發表
下? 年年D 人都指我同阿仔行特快通道架喎~

我仔舊年10YR 啦, 140 喇~
我都係咁。個職員指我地去行。但我係睇過都行到。我連動漫節都睇左12歲以下都可以行特別通道架😅

[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

大宅

要守規則

伯爵府

引用:Quote:原帖由 siupingc 於 15-07-18 發表早

原帖由 scheong 於 15-07-18 發表
叫個職員睇下張飛先喇!

寫咗話小學生及身高1.22米或以下小童可用特別通道!
寫得好清楚係“或”/“or”而唔係\"及/and\"

即係高過1.22米,但仲係小學生都可以。

男爵府

回覆:書展特快通道只俾咩人用

唔係,我妹個女7歲都俾我地行特快,我第一晚去

大宅

引用:Quote:原帖由+webjen+於+15-07-18+發表今年

原帖由 strawberry16 於 15-07-18 發表
或122cm 以下喎
對!個牌明明寫住,但個職員用個身擋住個牌,係咁趕並說:向前行、向前行,我想望清楚一眼都唔比,焗住拖著小朋友兜大圈。
行,不是問題,但不要一d比用特別通道、一d唔比,且安排同指示牌有分別,製造混亂。

公爵府

回覆:書展特快通道只俾咩人用?..............粗魯的職員!!

上面明明有jm post了出來話小學生都ok喎,我仔13歳(依家當然唔得),但兩年前仲係小學生時我行特別通道無問題喎。

有朋友囡囡13歳(雖然唔高大)尋日都行特別通道入到場無俾人攔截喎,其實係咪大會無俾好清𥇦嘅指引d工作人員呀!

另外一向都見識過有部分會展工作人員係聲大夾惡,服務態度超差

伯爵府

引用:Quote:原帖由 strawberry16 於 15-07-18 發

原帖由 sumsumbear 於 15-07-18 發表
對!個牌明明寫住,但個職員用個身擋住個牌,係咁趕並說:向前行、向前行,我想望清楚一眼都唔比,焗住拖著 ...
呢個就係重點!最緊要指引清晰!真係要反映一下意見先!

大宅

回覆 scheong 的帖子

張票我入場買,我都冇留意添

大宅

回覆 honeyBB 的帖子

其實寫得咁清楚,不過只係唔想同佢拗,但事實原來咁多小學生都入得,咁多重標準,又何必用咁嘅語氣態度?如果只限三歲以下才可使用,又有幾多人用得著?我都唔敢帶細妹,又要攞書,又要抱女,多對手都攪唔掂呢!

珊瑚宮

回覆:書展特快通道只俾咩人用?..............粗魯的職員!!

我地俾

子爵府

會展有大型展覽,啲入場路線係由中環廣場,會展同警察一齊開會傾。所謂特別通道係TDC自己定邊啲人可以行。但人流真係太多時會交個控制權俾會展保安或警察,佢地唔需要跟TDC個指示。我以前拎住張TDC俾嘅VIP飛都無得行特別通道。

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我琴日去都係行特快通道小朋友7歲

公爵府

好媽媽勳章

引用:會展有大型展覽,啲入場路線係由中環廣場,

原帖由 家文 於 15-07-18 發表
會展有大型展覽,啲入場路線係由中環廣場,會展同警察一齊開會傾。所謂特別通道係TDC自己定邊啲人可以行。 ...
你明唔明我哋講的通道是什麼?

公爵府

好媽媽勳章

引用:會展有大型展覽,啲入場路線係由中環廣場,

會展有大型展覽,啲入場路線係由中環廣場,會展同警察一齊開會傾。所謂特別通道係TDC自己定邊啲人可以行。 ...
嗰個位已寫明長者,小童,傷殘行的。

子爵府

引用:Quote:原帖由 家文 於 15-07-18 發表會展有

原帖由 jannlly 於 15-07-18 發表
你明唔明我哋講的通道是什麼?
我以前係會展返工,我知你講邊個位。
睇情況,如果你小朋友唔係真係細到3,4歲都唔一定俾過。

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

家文 發表於 15-7-18 16:15
我以前係會展返工,我知你講邊個位。
睇情況,如果你小朋友唔係真係細到3,4歲都唔一定俾過。
你都係唔明。

子爵府

引用:Quote:家文 發表於 15-7-18 16:15 我以前係

原帖由 honeyBB 於 15-07-18 發表
你都係唔明。
我唔明咩?位置定小朋友唔行得問題?
你地講個位置係中環廣場過會展商場1/F入口直入設計廊,港灣茶餐廳條路丫嘛。
6-7歲小朋友真係好多,人流太多時真係無可能俾晒呢個年齡嘅小朋友連家長行快路。
我講得清楚啲,我以前係做會展保安,企左呢個位做人流管制3年, 每年最辛苦就係書展,動漫,美食三個大SHOW

公爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 honeyBB 於 15-07-18 發表你

我唔明咩?位置定小朋友唔行得問題?
你地講個位置係中環廣場過會展商場1/F入口直入設計廊,港灣茶餐廳條路 ...
我尋日去都多人,佢比入。
而jm的意思唔關多唔多人事,係職員語氣、態度、和准則不一致。

首頁

尾頁

跳至