跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 1# Carol999 的文章

我想讀下午班, 坦白貪佢英語好一D, 其實知唔知INTERVIEW 係點樣? 有冇媽咪IN 過可以講下?

禁止訪問

公爵府

牛年勳章

原帖由 shirleyshirley 於 09-12-13 16:56 發表
哈佬各位小西灣邨媽咪....

我o吾咪小西灣邨媽咪, 我同我屋企人下個月尾就會搬到小西灣住, 但我又找o吾到一個 group 係 for 小西灣居民, 所以想問下各媽咪知o吾知小西灣邨附近會o吾會有買傢俱的地方 ?

小西灣邨商場有一間, 不過聽講訂造傢俬試過貨不對辦不過冇下文

== ...
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

禁止訪問

公爵府

醒目開學勳章

小西灣迦南幼稚園

仔仔10年入讀k1,唔知道有冇bk媽咪小朋友將入讀或就讀,唔知大家對迦南幼稚園有何評價?thanks

別墅

hello~ 我bb將會5月頭出世 之後就會搬去小西灣... ^o^

珍珠宮

回覆 114# CreativeAccount 的文章

想問吓, 如你地係浴室開水喉, 隔離間房,
聽唔聽到水喉聲?

因浴室, 係我睡房隔離, 我就覺得好應聲!

男爵府

我住富欣架! 係 2009年開始比樓上嘈死 !! 我就黎有病啦!!

我比樓上嘈死啦 !!! 就係水喉問題!!! 我唔知係沖廁聲 or 開水聲, 每晚 12:00 開始聽到佢用水, 仲要開完水後, 又再開水, 早上 07:00 左右又係咁樣 !! 下晏都有嘈, 但我多數返左工, 所以聽唔到, 有時驚嘈到我家的 小bb !!

我已於 2009年2月左右向管理處投訴, 管理處亦有幫我聯絡樓上住戶, 等咗差不多 3個月, 樓上住戶回應 : 已換了喉,之後好似無嘈啦!

點知到 2009年 12月又嘈過!!! 我再搵管理處, 管理處話: 樓上住戶回應 : 我已經換左喉啦!我都無辨法 !!

我開始懷疑其實佢話換左喉,可能係無做到, 只係將水力攪細左!!

呢D 人自私自利 , 完全無理人感受!! 正衰人!!!
即係話 : 佢全家人用水, 我都要知道及受罪!!!
唉 !! 有幾次見到佢(樓上呢家人) , 我都勁啤佢!!仲有開聲話 : 你地D 水聲好嘈!! 佢都係照樣回答我 : 換左水喉啦! 我都無辨法 , 仲駛左成千蚊添!!!!

我有搵過屋宇處, 佢地話: 無漏水無串洞, 佢地做唔到乜野 , 即係幫唔到我 !!!

我都好想搵人 help 我 !!!!!

珍珠宮

回覆 128# chanhiushan 的文章

但係咪真係換左喉就唔嘈架?

你自己間屋, 聽唔聽到自己既水喉聲呀?

別墅

各位好丫....我都系小西灣mami...^^

侯爵府

睛靈勳章

HI,

我都係住富欣!

原帖由 chanhiushan 於 10-1-18 16:55 發表
我住富欣架! 係 2009年開始比樓上嘈死 !! 我就黎有病啦!!

我比樓上嘈死啦 !!! 就係水喉問題!!! 我唔知係沖廁聲 or 開水聲, 每晚 12:00 開始聽到佢用水, 仲要開完水後, 又再開水, 早上 07:00 左右又係咁樣 !! 下晏 ...

男爵府

真係好咗一排!

係由於上次成個[小西灣]停水後 , 我開始聽到樓上D 嘈音!! 時間好似係 2009年12月左右!!!!

當屋企人用廁所時 , 我都會聽到聲!! 但屋企人最夜果個用水係我 !大約 12:00am !!

最慘係我訓上床後, 樓上一用水 ,我即刻聽到 , 真有好想即刻跑上樓去炳佢地!!!!

我驚炳完後, 一定訓唔著 , 咁我點算好!! 明天仲要返工架!! 我仲要 07:00 起床!! 好嬲之下, 迫自己訓!!!

原帖由 minmin 於 10-1-19 08:38 發表
但係咪真係換左喉就唔嘈架?

你自己間屋, 聽唔聽到自己既水喉聲呀?

侯爵府

睛靈勳章

同情妳, 妳有冇同管理處講呀?

原帖由 chanhiushan 於 10-1-26 14:52 發表
真係好咗一排!

係由於上次成個[小西灣]停水後 , 我開始聽到樓上D 嘈音!! 時間好似係 2009年12月左右!!!!

當屋企人用廁所時 , 我都會聽到聲!! 但屋企人最夜果個用水係我 !大約 12:00am !!

最慘係我訓上床後, 樓 ...

伯爵府

點呀? 你上面啲水喉嘈音攪掂未呀? 我一睇你個post即刻勁有共鳴! 不過我就係比隔離屋折磨......佢地裝修後我就日日夜夜都聽到佢地用水...幾時開水...開幾耐...幾時閂水喉全部好大聲好清楚! 好明顯係佢地水喉某樣嘢做得唔好出事...管理處同佢地講過好多次, 佢地都無改善...啲人真係自私..真厚面皮! 我而家真係比佢地的水聲攪到人都癲....

原帖由 chanhiushan 於 10-1-26 14:52 發表
真係好咗一排!

最慘係我訓上床後, 樓 ...

男爵府

我都有寫信去區議員講述呢個問題 , 佢地耐唔耐都有電我, 問我樓上有無改善? 我回覆: 無改善!!!

從區議員口中得知, 原來近排唔只我一個投訴呢個問題, 我估, 可能有關我地呢個屋苑D 喉有問題所影響!!

希望區議員會幫到我地啦!!

原帖由 Danjunior 於 10-3-16 16:50 發表
點呀? 你上面啲水喉嘈音攪掂未呀? 我一睇你個post即刻勁有共鳴! 不過我就係比隔離屋折磨......佢地裝修後我就日日夜夜都聽到佢地用水...幾時開水...開幾耐...幾時閂水喉全部好大聲好清楚! 好明顯係佢地水喉某樣 ...

首頁

尾頁

跳至