自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

李澤楷,梁洛施生左bb 7磅重
:-D :-D :-D

別墅

嘩咁快手!!!!!

原帖由 LOKYINBABY 於 09-6-5 09:04 發表
李澤楷,梁洛施生左bb 7磅重

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

李澤楷、梁洛施生仔
李嘉誠替孫取名長治

【本報訊】城中超級王老五、電訊盈科主席李澤楷和女星梁洛施秘密拍拖一年半,昨日兩人終親自證實戀情,更驚爆已榮升父母。原來快將 21歲的梁洛施去年夏天懷有李家骨肉後,即由男友安排往加拿大多倫多秘密安胎,結果一索得男, 4月底順產誕下 7磅麟兒。香港首富李嘉誠對再度抱男孫喜上眉梢,更親自替孫取名「長治」。

澤楷與梁洛施昨日向本報證實產子消息,至於結婚事宜,李澤楷表明,暫時未有此打算。梁洛施的發言人盧覓雪接受本報查詢時,以書面證實喜訊。她指李、梁產子是有計劃的,換言之絕非出於意外,「梁洛施做媽媽了!梁洛施與李澤楷計劃生育下的愛情結晶品在 4月底出生了,孩子的爺爺為孫子取名李長治,至於英文名則由孩子的父親定為 Ethan。」
盧覓雪又提及梁洛施母子的狀況,「選擇自然分娩的梁洛施,在李澤楷的陪同下生產,過程順利,產後在母親的照顧下,復元得很快,即使親哺母乳,亦絲毫不覺累,算是一個易帶的嬰兒。 Ethan出生時重 7磅多,個多月下來增磅不少,現時體重未夠十磅。對於孩子的誕生,梁洛施感到十分恩賜,最令她開心的是, Ethan是個愛笑的啤啤,一家人都被逗得笑逐顏開。由於目前專心照顧初生兒子,所以梁洛施完全沒有復出計劃。」

發福梁洛施 幸福滿瀉
本報昨日獲得兩張李澤楷和梁洛施兒子的照片,其中一張是一家三口的合照,估計是 BB出生不久後。相中坐在椅上雙手緊抱兒子的李澤楷笑不攏嘴,躺在父親懷裏的 BB嘴仔張開,雙眼閉起,似仍在甜睡中; BB的面型、頭型,與剪了鏟青短髮的李澤楷尤其相似。
至於產後不久的梁洛施明顯發福,頭髮盤在腦後,精神甚佳,彎身倚在男友身旁綻放笑容,幸福滿瀉。相中可見尿片等 BB物件。另一張照片則是 BB單人照,被放在床鋪上的小 Ethan張嘴伸脷,表情帶笑趣致、輪廓分明。
去年梁洛施與英皇娛樂協議解約後即往外國生活,消息指她與李澤楷有意「造人」,結果一擊即中,李澤楷及其家人均高興不已。懷孕後的梁洛施更在男友安排下,由美國飛往加拿大安胎。雖然李澤楷公務繁忙,但仍經常抽空飛往加國探望待產女友,迎接 BB出世。

短期內不復出努力收身
李澤楷和梁洛施誕下愛情結晶品,但兩人何時結婚惹人關注,記者昨日向梁洛施的發言人盧覓雪查詢時,她只說:「佢哋嘅私人嘢,我唔可以代答。」不過她指,李澤楷和梁洛施對 BB的出生感到十分開心,「所以佢哋透過我,想同大家分享佢哋嘅喜悅。據我所知,梁洛施因為要照顧 BB,短期內唔會復出,佢啱啱生完個幾月,家要努力收身。」
:-D :-D :-D

侯爵府

感覺重大驚喜過除小姐產女....

大宅

好媽媽勳章

恭喜

複式洋房

Wah Wah~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

幾時嘅事呀?點解報紙唔見嘅?
我係驅魔人媽媽

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

今朝電視新聞有講呀
原帖由 clc_ivy 於 09-6-5 10:35 發表
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

伯爵府

好媽媽勳章

厲害

大宅

GOOD NEWS~~

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

嘩......好驚訝呀,
咁快就生bb,唔怪之得要解約啦!
佢地都收得幾密呀!

伯爵府

仲以為李生最多都係生囡tim ~

男爵府

我連佢地拍拖都唔信, 而家竟然 .............

大宅

梁洛施因為要照顧 BB,短期內唔會復出,佢啱啱生完個幾月,家要努力收身。」

下半世唔洗憂啦!

大宅

畀面勳章

一索得男,重好過徐xx,好幸福呀!!!一世冇憂 la.

男爵府

原帖由 mssleung 於 09-6-5 11:00 發表
梁洛施因為要照顧 BB,短期內唔會復出,佢啱啱生完個幾月,家要努力收身。」

下半世唔洗憂啦!

大宅

原帖由 clc_ivy 於 09-6-5 10:35 發表

今日蘋果好似頭版.....

水晶宮

今朝早聽新聞真係 O 晒咀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

蘋果話佢張係獨家圖片. 不過又真係收得好密.

首頁

尾頁

跳至