自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係好幸福呀, 就算唔結婚無名無份, 都大把野渣手啦, 唔計結婚, 肯定好過除小姐啦, 今日仲係電視新聞睇到訪問李嘉誠添呀, 仲幫個孫改埋名, 今次仲唔係母憑子貴. 訪問尾段本來李嘉誠司機已經關車門準備走人, 點知呢個李嘉誠仲專登開番車門, 笑晒口咁同記者不定重覆講.....我鐘意低調等等等..... 唔知係咪暗串連生2個都係女孫的李兆基生咁鬼高調抱孫, 又成日見報咩...

大宅

如果只係為錢鐘意一個連望都唔想望既人, 我真係唔得囉, 點對住咁耐.

但我覺得如果真係為錢, 而又有個男人又唔係醜八卦又有財(才)華又睇中自己, 又唔係搶人老公, 搶人老豆, 就算唔結婚生埋仔點話丫, 雖然有錢未必萬能, 但係無錢就絶對係萬萬不能, 甚至導致家庭(BAY)劇.

仲要有錢得黎最好無奶奶喎, 男人無咁計較, 一就一, 二就二, 起碼無咁多婆媳問題先啦, 幾時都係老爺容易相處過奶奶.

子爵府

咁快生埋添, 真係估佢唔到呀, 但生左又唔肯結婚, 係咪驚個女"候"住佢d 家產呀

侯爵府

夏天玩到顛

真係神秘

大宅

呢個哨牙仔都幾厲害,一索得男,但係佢對D員工都唔好,唔知個囝囝會唔會對佢好呢

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

so surpire

複式洋房

原帖由 kittyqiu 於 09-6-5 12:52 發表
我估到時bb出生時, 楷哥和施姐第一件事都會好緊張咁check吓bb既Pat Pat先

別墅

原帖由 tiffchong 於 09-6-5 11:37 發表

嘩...之前仲唔應....一生出黎就公開........

幅bb相除左似李超人之外, 個樣都好似爺爺李嘉誠喎!!

公爵府

今早係報攤買報紙時...
隔離買報阿嬸問:呢份報紙係真還係假??
報攤佬話:報紙都出左黎,又點會係假啊!!
厲害厲害,隱藏功夫一流

男爵府

好媽媽勳章

嘩, 真係好堅. 仲冇佢大佬咁辛苦, 生3胎至中. 真係好彩過徐小姐好多.

別墅

原帖由 小惠 於 09-6-5 17:45 發表
今早係報攤買報紙時...
隔離買報阿嬸問:呢份報紙係真還係假??
報攤佬話:報紙都出左黎,又點會係假啊!!
厲害厲害,隱藏功夫一流

跟一個比自己大咁多的男人一齊 又無名無分 雖然有錢 真係會幸福嗎

大宅

原帖由 albb 於 09-6-5 14:57 發表
如果只係為錢鐘意一個連望都唔想望既人, 我真係唔得囉, 點對住咁耐.

但我覺得如果真係為錢, 而又有個男人又唔係醜八卦又有財(才)華又睇中自己, 又唔係搶人老公, 搶人老豆, 就算唔結婚生埋仔點話丫, 雖然有錢未必萬 ...

agree...I think Mr Li Ka Shing will urge Mr Li Chak Kai to get married?
Or Mr Li Chak Kai wants to be 2nd Lau Luen Hung?
After the news of Ms Leung Lok Sze went to live in 'Pui San Wan', I wondered if Mr Li was in love with her, after saying that Mr Li helped her a lot in the breaking up of 'Ying Wong' with Ms Leung, I nearly confirmed that they were in love...
Ms Leung is really so young to give birth & so brave to decide to be pregnant...
Of course, the younger the age, more chances to give birth to have sons...

大宅

原帖由 kittyqiu 於 09-6-5 12:52 發表
我估到時bb出生時, 楷哥和施姐第一件事都會好緊張咁check吓bb既Pat Pat先

咪係!早排先搞8號仔私有化,比小股東勁 ma ma 聲。
可能大家都問天有冇眼ga!

大宅

我都係咁話 , 高手過紙皮好多
原帖由 sensei 於 09-6-5 18:02 發表
嘩, 真係好堅. 仲冇佢大佬咁辛苦, 生3胎至中. 真係好彩過徐小姐好多.

男爵府

發達啦!梁洛施你係得既!

大宅

好突然呀 !!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

原帖由 三個白白豬 於 09-6-5 11:46 發表
如果生女的話....男方會唔會死口唔應係佢架啦

我只係覺得如果生女就未必公開~

子爵府

原帖由 kytammy 於 09-6-5 12:13 發表