自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

報紙記者可能唔知,
數週前,某位退休高官在這座跳樓, C 體跌了在第6座及第7座中間(有海景), 設了欄杆洗地...

我去城市花園的惠康買野,
到宜家, 一行到第6 座及第7座中間,
我都急急腳走

ps.珍惜生命
及別信晒“標題黨”

每個大劈價業主“背後的故事”,
記者唔知,
只係想吸睛,
好似慌死樓市唔冧咁
attach0/tmp/phpKHdXLx
attach1/tmp/phpzWiseT

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Jasmine-4711 發表於 24-2-27 08:40
報紙記者可能唔知,
數週前,某位退休高官在這座跳樓, C 體跌了在第6座及第7座中間(有海景), 設了欄杆洗地 ...

咁先可以吸睛嘛
放下自在

珍珠宮

回覆樓主:

新鮮凶宅低價1300萬賣甘快甩到手,業主執身彩,擺定期好快賺番差價

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

凶宅 會唔會成日都凝住

翡翠宮

waic 發表於 24-2-27 09:20
新鮮凶宅低價1300萬賣甘快甩到手,業主執身彩,擺定期好快賺番差價

凶宅不只劈咁少,
有可能是樓上/樓下/同層單位放售

子爵府

Jasmine-4711 發表於 24-2-27 08:40
報紙記者可能唔知,
數週前,某位退休高官在這座跳樓, C 體跌了在第6座及第7座中間(有海景), 設了欄杆洗地. ...

正常冇事冇幹城市花園全海單位應該賣16k
如果望西北海好正㗎,真係同時望到IFC同埋icc
不過聽聞保養好差

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

多數係左手交右手嘅轉讓,未必真正甩手。

公爵府

回覆樓主:

好難講嘅,間唔中都有個別業主因自己的原因或需要而減價急放呢~

翡翠宮

ARabbit 發表於 24-2-27 10:32
好難講嘅,間唔中都有個別業主因自己的原因或需要而減價急放呢~

x2

也有急住要錢的業主肯劈很多,
唔急要錢的唔會劈得多.

但每個人“背後的故事”,記者唔知,
“標題黨” 就語不驚人死不憂,
似慌死個樓市唔冧咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

breadcheung 發表於 24-2-27 10:16
正常冇事冇幹城市花園全海單位應該賣16k
如果望西北海好正㗎,真係同時望到IFC同埋icc
不過聽聞保養好差
城市花園啲保養真係差,我情願買太古城
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

應該係同座而唔係跳樓個個單位
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

我又想問現在咁多凶宅,你地怕唔怕自己個單位望到隔離座 (不是同座) 個事故單位呢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

esmehouse 發表於 24-2-27 10:46
城市花園啲保養真係差,我情願買太古城

一直唔到level

子爵府

popocat 發表於 24-2-27 15:49
一直唔到level

唔係呀,十幾廿年前或再之前和富、城市、太古城係同一Level,不過而家太古拋離佢哋

和富好過城市少少

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

breadcheung 發表於 24-2-27 16:07
唔係呀,十幾廿年前或再之前和富、城市、太古城係同一Level,不過而家太古拋離佢哋

和富好過城市少少

和富我唔知,但係城市花園一直冇同過太古城同一level, 城市係誠哥樓,間隔、實用、管理、外牆維修…. 太古城好好多

複式洋房

大宅

如果唔係呢個單位發生,應該唔使急住放,可能真係咁岩得咁橋

翡翠宮

Debbie1105 發表於 24-2-27 16:20
如果唔係呢個單位發生,應該唔使急住放,可能真係咁岩得咁橋

死者太太是坐輪椅的, 死者係剛剛退休,

北角街坊“路邊社話”:
死者係剛退休的高官, 日日在家對住坐輪椅的太太, 子/女結晒婚已搬走, 有外傭.
高官有錢,又有孫(子/女不同住),
傳文話佢退休後患上抑鬱性,
可能一時間適應唔倒,一時睇唔開

純粹估下:子女已自己成家立室,
唔會父親死去唔夠一個月,
急住要坐輪椅的阿媽搬卦,
搬去那個子/女屋企??

所以我先估係鄰居的單位

ps.珍惜生命

珍珠宮

好認同樓主呢句「每個大劈價業主“背後的故事」,有頭髮邊個想做癩痢?

珍珠宮

睛靈勳章

breadcheung 發表於 24-2-27 16:07

和富好過城市少少

點會同level 太古城明顯跑出啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊