自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

有揾好心人幫佢交電費呀?

https://www.hk01.com/article/1010615?utm_source=01articlecopy&;utm_medium=referral

近年一直與「財困」、「婚變」、「離婚」劃上等號的張致恒(Steven)與太太區燕雯(雯雯),生完一個又一個誕下4名兒子。4月16日又有突發情況,雯雯怒吼被CUT電:「已經唔係容忍嘅範圍之內。」

登陸火星    發表於 24-4-16 12:51

男爵府

jessem 發表於 24-4-17 16:30
8咗佢哋youtube
大仔5歲生日 ,食咗至少4次生日蛋糕
真係窮 一個蛋糕都夠

會唔會係人地同佢地慶祝而買?

侯爵府

都係嗰句:人無恥就無敵 x 2

最可憐就係佢D小朋友,生長在呢D家庭,有D咁嘅父母

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

都係嗰句:人無恥就無敵!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢哋兩公婆做到咁肉酸,仲有乜會介意…

只係不停搬d小朋友出來博同情,做人父母有手有腳仲要做乞兒,小朋友將來再大d..點面對

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

次次唔掂都話啲囝發燒

珍珠宮

屋企人親朋好友冇個出手,名符其實衰到冇朋友

公爵府

回覆樓主:

綜援啦!反正政府養慣懶人

大宅

回覆樓主:

無詳細睇呢兩公婆新聞,只知佢哋成日話離婚同放qr code衆籌 知佢哋有小朋友但唔知幾多個,睇呢個post先知道佢哋生咗4個仔
呢兩公婆好乞人憎好無恥,令人非常十分討厭,但可憐呢幾個小朋友 好慘,毫無選擇下去到啲咁嘅家庭,仲要生咁多個,啲小朋友畀佢兩公婆連累,講真可能呢幾個小朋友可能去保良局會仲好啲

複式洋房

佢哋兩個認衰仔,交啲小朋友俾長老睇,兩個正經搵工作,會唔會好啲?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

最緊要乞到錢,話佢乜都得 話下啫又冇野既,當打份工 人工包埋(乞)
唔知今次可以豪玩豪食 幾多個月 後先再乞呢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeyeva 發表於 24-4-17 16:09
真係俾我哋估中了, 又有有心人出現, 佢2公婆面皮幾萬呎厚!

張致恒屋企被Cut電求助 雯雯感謝有 ...

似乎係罰佢個仔喎

都唔知係唔係真,呢隻大話精
郁d 就話個仔發燒
等人鬧少2句,一次不忠百次不用

翡翠宮

bubblegummy 發表於 24-4-17 20:33
我反而擔心佢啲仔會有樣學樣,覺得世上真係有不勞而獲呢回事

唔會
識搵錢時,會推佢地去做童星 歌星 再大 d 就大明星
佢地好快做星媽星爸啦,發達啦

翡翠宮

jessem 發表於 24-4-17 16:30
8咗佢哋youtube
大仔5歲生日 ,食咗至少4次生日蛋糕
真係窮 一個蛋糕都夠

明星?
明星就話好多人幫佢慶祝 食n 次蛋糕啫

子爵府

crystal5142000 發表於 24-4-17 19:13
今次就電費,我諗下次就話水費,煤氣費,總之就次次都有借口,咁樣乞錢,佢4個仔第時點見人
...

我反而擔心佢啲仔會有樣學樣,覺得世上真係有不勞而獲呢回事

翡翠宮

popofat 發表於 24-4-17 13:37
可能因為就來考小學,所以冇得唔澄清。遲啲唔知會唔會乞錢供仔讀私校
...

係喎

子爵府

我係餓底 發表於 24-4-16 18:12
乜有工人架?!又有閒錢養狗,咁窮極有限啦!又話自己一打四搞唔掂!個工人去咗嘆世界呀?
...

佢哋冇收入,點解會請到工人

男爵府

bubblegummy 發表於 24-4-17 19:31
衰啲嗰句,街上的乞兒起碼會做啲野等人俾錢佢,但呢兩個人就只係上網鬧,放負,搵仔做藉口,然後就post QR ...

唔做嘢等運到,申請綜援都懶得搞。

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-4-17 13:17
唔介意人話佢乞衣,因為佢兩個根本就衰過乞衣,又懶面皮又厚,淨係識攪嘢又唔避孕,終日拎小朋友出嚟搏人同 ...

衰啲嗰句,街上的乞兒起碼會做啲野等人俾錢佢,但呢兩個人就只係上網鬧,放負,搵仔做藉口,然後就post QR code 叫人幫佢,真係衰過真乞兒

子爵府

回覆樓主:

今次就電費,我諗下次就話水費,煤氣費,總之就次次都有借口,咁樣乞錢,佢4個仔第時點見人

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊