自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

早排先去飲飲食食,慶祝個仔生日

以為佢對上 qr code 眾籌果次搵到幾百萬夠洗幾年,咁快又比人 cut 電

雯雯唔知冇錢架咩,又一齊去飲去玩去食
宜家又接受唔到

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

咁又係,大熱天時 冇冷氣

先2日 d 人先話 2公婆唔做野,周圍玩周圍食 教壞佢d細路

有錢買迪士尼年票,有錢慶祝生日,冇錢交電費

佢地d 理財真係特別

又要眾籌交電費

翡翠宮

adrianada 發表於 24-4-16 12:17
其實佢哋唔係冇錢,係將啲錢攞晒去吃喝玩樂,老婆攞晒啲錢去整頭髮買化妝品,跟住喺網上扮窮搵水魚,呢啲 ...

佢2公婆 真係人不為己天誅地滅,親生仔都要行埋一邊

翡翠宮

大仔5歲要返學啦, 2仔都4歲都要返學啦
即係宜家1湊2..都咁辛苦

翡翠宮

美味 發表於 24-4-16 13:25
窮到連電費都無錢交仲學人去迪士尼,就算唔洗錢入場,一定坐車入去飲飲食食都唔少錢啦,
...

佢地住元朗,同個仔生日唔知去左邊個商場?
元朗未見過有咁既商場

翡翠宮

lovececing 發表於 24-4-16 13:49
真心,真係容忍範圍以內,根本唔識理財,唔諗下有舊錢應該洗係邊度,而係洗左先升算咁,終有人見咁慘會幫嘅 ...

吃喝玩樂 化裝品 頭髮用品 包包排第一,燈油火立 水電煤 學費係次要

翡翠宮

cutebambi 發表於 24-4-16 16:44
愉景新城
TKS

冇錢又山長水遠齊齊去荃灣

翡翠宮

cutebambi 發表於 24-4-16 16:44
愉景新城

TKS

翡翠宮

days.bb 發表於 24-4-16 19:00
又推個code出黎叫你比錢啦

又黎眾籌。。。。。。。。。。。交電費

佢地真係面皮厚到, 你有你鬧, 我又我乞+廢
冇錢交電費, 有錢周圍去 玩食+買奢侈品

翡翠宮

Fatima_melanie 發表於 24-4-16 19:18
佢地都算係記憶中面皮最厚嘅人,梅啟明都唔夠佢嚟

諗左10個鐘 諗唔到辨法解決喎.. 我都唔使5秒都知佢想點啦

佢都經典, 叫D仔以後點見/做人
大個邊個夠膽同佢結婚

梅啟明都冇佢咁衰 咁乞衣

翡翠宮

she007 發表於 24-4-16 19:17
點解佢唔出黎做野

出黎做野都唔掂
話就話開工 其實做SHOW 比班金主睇啫

翡翠宮

she007 發表於 24-4-16 19:28
我指佢老婆

公主黎架喎
佢話自己係藝術家.....只係會做artist 做既野.. 化晒裝靚靚咁做代言人

翡翠宮

fannymama123 發表於 24-4-16 19:59
無錢咪再籌。。。

原來 職業黎架

翡翠宮

ironmanmama 發表於 24-4-16 19:47
又來,接受唔到之後又大肚
呢兩公婆真係不知所謂

之前又話大仔有自閉症, 又係佢親口講既
宜家又澄清話冇喎............. 呢2公婆謂大話.. 大話連篇, 自己個仔都可以出賣, 為乞 為博人同情, 可以去到幾盡
不知所謂

張致恒夫婦突出PO澄清大仔冇患自閉症 雯雯今自揭屋企被CUT電 (yahoo.com)

今年2月,雯雯曾喺IG出PO自爆有一個仔患有自閉兼過度活躍症,表示自己一個人冇能力,同一時間照顧到四個小朋友,壓力已接近爆煲,當時雯雯並冇提及邊位囝囝患病。日前,Steven喺社交網站上載一家六口外出食飯,慶祝大仔5歲生日嘅照片,並留言叫囝囝唔好好似daddy咁失敗,做所有嘢都一事無成。不過喺噚日佢哋兩公婆各自喺IG澄清:「我想澄清番天寶係冇自閉」

翡翠宮

littlefunpig 發表於 24-4-17 09:25
根本唔洗理果2隻大話精講乜

出賣自己個仔, 博人同情可以乞多D 好無恥
都唔知點做人父母

翡翠宮

baby_yee 發表於 24-4-16 19:59
佢老婆好早之前已經話請工人,根住就可以其中一人出嚟做野。但而家
...
佢老公返工都係做SHOW 比班金主睇, 再乞可以乞多D
你估真係為左D仔生性咩!

2個正正就係一個大眾乞衣 死懶鬼
乞都乞得懶過人

學麥太話麥兜: patpat 都勤力過你(佢)

翡翠宮

Happyhappylive 發表於 24-4-17 09:31
呢個女人真係發神經 最可憐佢啲仔女

都唔知點做人老母(嬲到粗俗左)...,淨係識放負+唔做野+乞

翡翠宮

藍眼 發表於 24-4-17 12:09
善心人真係好心做壞事,助長呢2個大食懶,相信都係可憐四個無辜小孩,過多幾年上小學都唔知點算,好心為D仔 ...

佢地以為自己做好心, 做善事..呢d真係好心做壞事

就好似餵野生動物, 最近見到公園 banner 原來令到佢地唔識自己搵野食
個banner 幾得意 隻雀仔見到條虫 ...頭上面有個"?"

翡翠宮

Mrs周 發表於 24-4-17 12:17
你講一講留意下先
呢幾日睇下會唔會行過去果邊, 如果仲係度就影低佢擺上黎
唔知仲係唔係度架

翡翠宮

popofat 發表於 24-4-17 13:37
可能因為就來考小學,所以冇得唔澄清。遲啲唔知會唔會乞錢供仔讀私校
...

係喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊