自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

東張西望丨何伯大仔疑發聲!斥父不曾送貴重物給亡母 450萬非全由父賺取:阿媽同佢捱返嚟

TVB節目《東張西望》近來兩度訪問何伯與新何太成為全城熱話,日前何伯於《東張西望》中怒斥子女忤逆,將其聯名戶口內的450萬元積蓄取走,認定子女貪圖他的錢財而反對他與新何太結婚。何伯堅稱450萬是他賺的,更指對子女多年供書教學,卻得到子女如此對待感心痛,更留下重話:「我帶錯咗佢哋嚟呢個世界。」今日(15日)何伯疑似大仔於facebook群組「何伯&何伯老婆關注組」發聲,斥父親神智不清!

最近《東張西望》再度請來全城關注的何伯及新何太受訪,二人在鏡頭前表現恩愛,一起反擊外界批評,聯手維護這段忘年戀。但不少網民仍認定新何太貪錢、對何伯非出於真心、何伯情火迷了眼等,繼昨日(14日)疑似何伯五名子女在facebook群組「何伯&何伯老婆關注組」發聲,疑似新何太更與他們隔空開火引起討論後,今日一位自稱何伯大仔的網民再於facebook群組「何伯&何伯老婆關注組」發文,揭露更多家事。

.
.
.
.
疑似何伯大仔:試問點對得住阿媽!

而何伯細女取走聯名戶口內450萬元前,原來有段故,疑似何伯大仔指:「唔知係我阿媽保佑定報夢,可以係隻『河馬』𠱁我老竇攞錢之前,我細妹已經早著先機,唔洗比隻『河馬』得逞。」他更指戶口內450萬元非何伯所指「錢係我賺」,他表示:「啲錢係我阿媽同佢捱返嚟,同我哋仔女畀嘅家用,我阿媽好慳,買餸都會格價先買,所以我哋唔容許我哋阿媽死慳死抵返來啲錢,比隻『河馬』一鋪清袋,試問點對得住阿媽!」他更指新何太「司馬昭之心-路人皆知」,再強調會循法律途徑保護父母財產,以及已去世媽媽的尊嚴。

https://www.stheadline.com/realt ... 1%E8%BF%94%E5%9A%9F

伯爵府

回覆樓主:

純好奇,到依家都冇人訪問或聯絡到5個仔女/親朋戚友,平時記者已起底,今次咁靜。

Morow    發表於 24-5-17 08:27

琥珀宮

hct300 發表於 24-5-15 16:43
東張西望丨何伯大仔疑發聲!斥父不曾送貴重物給亡母 450萬非全由父賺取:阿媽同佢捱返嚟

TVB節目《東張西 ...

其實續弦唔係問題,問題係應該揾個正常嘅
譚道德就係一個好例子,仔女都好支持佢再婚

ccysj01    發表於 24-5-15 17:35

珍珠宮

mandy952 發表於 24-5-15 17:22
...

我都係咁話,如果係正經人家,相信啲仔女都會明事理!

珍珠宮

減齡達人勳章

redhot 發表於 24-5-15 17:27
我都係咁話,如果係正經人家,相信啲仔女都會明事理!

身邊真係好多再婚,但d女人係真搵老伴,唔係揮霍無度咁fing晒d養老錢

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

mandy952 發表於 24-5-15 17:22
...

x 2 我都想講呢個例子,譚道德呢一pair正常好多,其實大把男人會續弦,但係都唔係差咁多年紀,同埋唔會咁短時間就要你咁多錢!

珍珠宮

KUDOS 發表於 24-5-15 17:38
x 2 我都想講呢個例子,譚道德呢一pair正常好多,其實大把男人會續弦,但係都唔係差咁多年紀,同埋唔會咁 ...

肥婆呢種叫搶錢

珍珠宮

2023年兔年勳章

Hanayori 發表於 24-5-15 17:20
純好奇,到依家都冇人訪問或聯絡到5個仔女/親朋戚友,平時記者已起底,今次咁靜。
...

X2

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我姑丈因病去世多年,我姑媽之後識咗個咁上下年紀,同樣喪偶嘅男人一齊,但就冇結婚,各有仔女,仔女長大晒,而家見到佢哋都好幸福

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

河馬很貼切~

應該是......貪錢河馬

piggy0101    發表於 24-5-15 22:43
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

隻河馬擺到明就係嚟釣水魚搵快錢㗎喇

伯爵府

如果正常相愛有人照顧對方做仔女一定會接受,河馬要攞100萬未計買比佢d野

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Jhar 發表於 24-5-15 17:51
我姑丈因病去世多年,我姑媽之後識咗個咁上下年紀,同樣喪偶嘅男人一齊,但就冇結婚,各有仔女,仔女長大晒 ...

呢啲係正常伴侶

何伯個件擺明呃錢

子爵府

河馬太猴擒,既然話飲湯飲出「感情」,佢煲湯應該預埋河伯仔女及孫媳各人,最優質就自徒腰包送大禮,唔好似而家咁樣衰,急急上床發生關係,昆人買幾十萬名貴禮物,仲要大咬搞生意(只要有人科水莫理係剪頭髮定搞飲食),專業婚嫁(三嫁又咁閃電手)註冊咗幾耐啫就滿腦「繼承」「遺產」,真係得儍強一個唔知自己上咗豬肉枱,比人任劏

公爵府

牛年勳章

SKLH 發表於 24-5-15 17:55
如果正常相愛有人照顧對方做仔女一定會接受,河馬要攞100萬未計買比佢d野
...

佢太狼死啦。本身已經聲名狼藉,半個街市的人都勸何伯小心提防佢,街市D人同何伯識左咁多年,而且又冇利益瓜葛,提佢都係出於好心。正經女人點會同人識左幾日就話要做人老婆,唔夠一個月上埋床 ,且對方仲要係一個大三十年可能老過自己老豆的亞伯

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

河馬當時向髮型師放完電,上東張都話係加左人微信,竟然係想搞間快剪舖

噏得就噏

uwjs    發表於 24-5-15 18:17

男爵府

同意,老來有個伴絕對冇問題,大前提係正經人家,而且都一把年紀,未必需要註册結婚,將對家人嘅影響減到最低!

身邊有朋友個老爸就係原配病死走後短時間話要再結婚,朋友已經好shock, 仲要我朋友以後叫個女人做阿媽,嬲到我朋友同佢阿爸差唔多反面!

子爵府

hct300 發表於 24-5-15 16:43

TVB節目《東張西 ...

睇完幾輯東張完全睇得出新何太系大話精:
-話自己46歲(結婚證書系43歲)
-話自己識咗何伯1個幾月提出結婚(結婚證書結婚日3月11日。登記結婚要15天前申請,大約2月23日申請,1月26日識即係唔夠1個月)
-話識咗2個月叫呀伯拎100萬,呀伯2月19日去銀行拎100萬,1月26日識即系識唔夠1個月)
-主持問新何太系咪第一天就同呀伯講介紹男人,佢話無印象,比呀伯爆佢講過啲咩時又記得番晒識駁嘴
-新何太第一二集話何伯無錢會出來打工養何伯,之後第四集又話老公唔比佢出來做嘢,要陪住佢。
-新何太發誓佢第一任老公香港人,個仔同佢第一任老公生,性格不合就離婚,之後攞到香港身分證,同個仔排公屋。(佢系大陸人,要香港人老公申請單程證,一般等4年才批,如果佢離咗婚佢已經沒資格拎香港身分證)
-新何太個仔話自己老豆對佢兩母子唔好打佢呀媽,新何太話佢離婚後拎身分証,一般單程証申請4年獲批,即係咁佢未拎到身分証已經離婚,咁佢仔得3歲都記得呀爸打佢呀媽對佢哋唔好!
-佢間公屋點睇都唔似1-2人家庭,估佢同前夫+仔一齊排公屋。
估佢系拎咗身分證後離婚,或者拎咗公屋上咗樓後離婚,

東張話年底識,原來系農歷年底不是新歷:
2024年1月26-2月9日(年三十最後一天擺檔)在街市擺15天檔
1月26日新何太同何伯講介紹男人比佢識,自己單身有個18歲仔
1月27日新何太問人探聽報紙檔陳姓女士是否何伯個女
1月28日新何太煲湯比何伯
1月29日呀伯買飯比新何太食
1月30日新何太買番飯盒比何伯
1月30/31新何太對何伯太表明可以做佢個女,做老婆都得
1月31日之後 天天湯+焗果皮水/花旗參水+剝皮燈

2月開始新何太叫何伯天天等佢收檔一齊行番屋企
2月上旬某日發生關係
2月發生關係後何太提出結婚,呀伯話要諗下
2月14日情人節買1對10萬蚊龍鳳鈪比新何太
2月19日新何太叫何伯去銀行提100萬比佢做飲食生意,銀行話要罰11萬利息,新何太都話要罰錢都要拎出來,銀行話要細女來簽名先可以取消定期。新何太唯有等定期28/6到期
2月20日銀行話比何伯知細女轉走450萬所以呀伯好嬲,同新何太講話好啦結婚
2月23日去婚姻註冊處申請結婚
2月24之後何伯買錶+鑽石戒指+金戒指給新何太結婚禮物大約30萬
3月11日正式結婚

以一般人睇事情發展太快太唔合常理,要維護老公啲錢點會罰11萬利息都要取消定期。話何太唔系呃何伯錢都幾難信

緣份的天空    發表於 24-5-16 17:19
傻豬仔    發表於 24-5-16 12:07
yuyueng    發表於 24-5-16 10:46
emt1314    發表於 24-5-16 07:54
wendy17wendy    發表於 24-5-16 04:50
Breadfruit    發表於 24-5-16 02:44
goldpiglet    發表於 24-5-16 01:08
Fairyland    發表於 24-5-15 23:24
TingTing    發表於 24-5-15 21:04
123mummy    發表於 24-5-15 20:18
bobosweet    發表於 24-5-15 20:14
333s    發表於 24-5-15 19:38

別墅

stagea 發表於 24-5-15 18:06
河馬當時向髮型師放完電,上東張都話係加左人微信,竟然係想搞間快剪舖

噏得就噏 :laugh2c ...
佢都幾多才多藝
仲有個寧願唔讀書都要做嘢養呀伯嘅親生仔
好難唔令全港女網民羨慕

琥珀宮

uwjs 發表於 24-5-15 18:19
佢都幾多才多藝
仲有個寧願唔讀書都要做嘢養呀伯嘅親生仔
好難唔令全港女網民羨慕

係街市就賣海味,四出獵艷,再話開剪髮舖,跟住煲下湯,焗下花旗參水,只係用左十五日時間,360個小時就揾到個愛佢既老公,轉個頭就要1球搞飲食,真係叻既

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊