論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

問過ge間都要成$3,100
仲貴過我請佢個時個agent fee
請問有無解紹可以再平d呀~~~~
;-)

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

可唔可以 機票去首都, 再轉公車 (一晚時間) 去 三寶隆 ? 咁會平好多. 不過我唔知咁合唔合法. 只係因為有親戚響三寶隆住, 佢地就係咁去耶家達嚕

別墅

無計啦, 鬼叫須要佢幫手, 我個o個人話一定要直航tim
原帖由 iris0703 於 09-8-5 12:48 發表

別墅

原帖由 iris0703 於 09-8-5 12:48 發表

When will she go? My maid will go home in Oct for almost 1 month , the ticket is under$2800 all includede

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好似無直航架!
你叫佢自已包機直返囉。:;pppp:

原帖由 condy 於 09-8-5 22:20 發表
無計啦, 鬼叫須要佢幫手, 我個o個人話一定要直航tim

洋房

可以工人寫信話願意就可以,叫agent問工人.

洋房

原帖由 豆豆B媽 於 09-8-5 21:30 發表
可唔可以 機票去首都, 再轉公車 (一晚時間) 去 三寶隆 ? 咁會平好多. 不過我唔知咁合唔合法. 只係因為有親戚響三寶隆住, 佢地就係咁去耶家達嚕

男爵府

我都問過佢是否可以係耶加逹坐公車, 佢話佢個都好入, 要坐成2日車(不過其實如坐1 日我都覺得好辛苦, 咁對佢又好似唔係咁好... )
DavidMa我個個佢想11月尾返屋企, 兩星期, 點解返一個月都可以咁平ge, 時否加魯達呀, 可否比d資料我參考下呀...唔該...

原帖由 DavidMa 於 09-8-5 22:22 發表

When will she go? My maid will go home in Oct for almost 1 month , the ticket is under$2800 all includede
;-)

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

咁又真系貴 Woo.
我個工人上月20號 oneway Hong Kong to Surabaya 都系 hkd1,450. 系我朋友的 travel agency 幫我買的. 你可以叫佢幫你 check 下咩價. 我 PM 個 agency 的資料比你啦.

大宅

Dear Iris0703
Pls check PM.

原帖由 littlewater 於 09-8-6 11:58 發表

咁又真系貴 Woo.
我個工人上月20號 oneway Hong Kong to Surabaya 都系 hkd1,450. 系我朋友的 travel agency 幫我買的. 你可以叫佢幫你 check 下咩價. 我 PM 個 agency 的資料比你啦. ...

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

你試下叫工人自己去問下d印尼agent,佢地可能可以搵到平d的ticket
我個工人都係,我去搵旅行社報價,間間坐cx都要$3xxx
後來工人自己搵到間$2700
目的地印paken baru(我都唔知係邊度,工人話在耶加達仲要坐多個幾鐘)

洋房

炒左條賤人,air ticket買 jakata $1250 再比$250 transportation fee 去samarang,係合法既。點解佢地話坐直航就直航呀。除非印印very good la。

男爵府

唔該晒....不過我問左都係貴, 要$3,300呀...

原帖由 littlewater 於 09-8-6 12:05 發表
Dear Iris0703
Pls check PM.
;-)

男爵府

可否比個agent資料我呀...唔該....

原帖由 jessiejy 於 09-8-6 12:25 發表
我個工人都係Semarang, 星期六就走.
來回tickets $2680 (工人ticket), 香港去耶加逹轉內陸機到Semarang, 不過要係耶加逹過1晚會住hotel, 坐Garuda airline; 這價已是最平(對僱主)最快到(對工人)! ...
;-)

民房

回覆 19# iris0703 的文章

可否pm個agent資料我呀...唔該....

首頁

尾頁

跳至